İskenderun Belediyesinin düzenlediği, 2-9 Temmuz tarihleri arasında katılımın sağlandığı ‘İskenderun’da Yaşam’ adlı ödüllü fotoğraf yarışmasına profesyonel ve amatör fotoğrafçılar ilgi gösterdi. Birinciye 7 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye de 3 bin TL ödüllü yarışmaya katılan eserler jüri değerlendirmesinin ardından sonuçlandı. Ayrıca 30 eserin sergilenmeye hak kazandığı yarışmada Mehmet Aslan, Hikmet Mali Saraç ikinci, Fatma Kızar ise üçüncü oldu. İskenderun Belediyesi Sanat Galerisinde düzenlenen törenle yarışmada dereceye girenler ödüllerini Belediye Başkanı Fatih Tosyalı taktim etti. 

 

Başkan Tosyalı, kentin tanıtılmasına katkı sağlamak, ilçenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini ön plana çıkarmak, şehir dokusu ve şehirde sosyal yaşam gibi unsurların fotoğraf sanatçıları tarafından kadraja alınmasına olanak sağlayarak şehrin görsel arşivini destekleyerek geleceğe miras bırakmak ve aynı zamanda fotoğraf sanatına ilgi duyan fotoğraf severleri buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

  

Törende ayrıca yarışmacıların eserlerinden seçilen 30 fotoğraftan oluşan sergiyi de yakından inceleyen Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, fotoğrafları sergilenen yarışmacılarla sohbet etti, tüm yarışmacıları da katılımlarından dolayı kutladı.

 

Editör: TE Bilisim