İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’in de yerinde denetim ve koordine ettiği denetim uygulamalarında polis dronesi havadan birçok açıdan kayıt aldı. Her alanda sıkı takip ve denetimlerin yapıldığı İskenderun’da özellikle hırsızlık ve uyuşturucu alanlarında yaşanan azalmalar Cumhuriyet başsavcılığının yayınladığı istatistiklerde gündeme gelmişti.

 

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri suç ve suçlularla mücadele, uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi, metruk binaları kontrol altında tutmak ve suç işleyen şahısların yakalanması amacıyla, dün kentte 14:00 ile 16:00 saatleri arasında 31 sabit noktada denetimler yaptı.

 

Covid-19 pandemi yayılımının önlenmesi amacıyla da kapalı olması gereken umuma açık yerlerde ve içerisinde birçok metruk yer bulunan Büyük Çarşı İşhanı (A) ve (B) Bloklarda, Özel Harekat, Çevik kuvvet, karma ekipler ve 500 personelin de katılımıyla yapılan geniş çaplı alan güvenlik uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarda, 3400 şahıs sorgulandı, 1500 araç, 200 motosiklet, 35 işyeri, 15 metruk yer kontrol edildi.

 

12 araca 11.200 TL trafik cezası uygulan, 6 şahsa yoklama kaçağından gerekli tebligat yapıldı, 8 şahıstan 21.28 gr UC maddesi ele geçirildi, kimliksiz yabancı uyruklu 1 şahsa işlem yapıldı, hırsızlık şüphelisi bir şahıs suç eşyası ile birlikte yakalandı. 2 Aranan şahıs yakalandı, bir şahıstan 7 Adet parçalanmış vaziyette Captagon hap, bir şahıstan 5 gram UC ve 1 adet Captagon hap, 2 şahıstan 36 adet Captagon Hap, 16 gram metamfetamin, 1 adet Ruhsatsız 7.65 mm tabanca ve 7 adet fişek ele geçirildi. Karantina kurallarını ihlal eden 1 şahsa gerekli işlem yapıl, 1 temaslı şahıs görevlilere teslim edil, 2 şahsa maske takmamaktan idari para cezası uygulandı. Ehliyetsiz araç Sürücüsüne 5540 TL idari para cezası tatbik edildi, Hacizli yakalaması bulunan bir araç alınarak otoparka çektirildi.

 

Editör: TE Bilisim