Emniyet Genel Müdürlüğü'nce hazırlanmış ve acil durumlarda aklınıza ilk gelebilecek "ACİL MÜDAHALE" uygulaması KADES’i tanıtmak amacıyla İskenderun Polisi kentin çeşitli noktalarında stant kurdu. Son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla etkin bir şekilde geliştirilen uygulama cep telefonuna indirilip faal hale getirilmesiyle kullanılıyor.

Eşinden, bir başka kişi veya kişilerden şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali öne çıkan kadınlar, Akıllı Telefon üzerinden hızlıca ihbar yapmak üzere KADES (Kadın Acil Destek İhbar Sistemi)’ne ulaşabiliyor.

Sokakta stant açıp, el broşürleri dağıtan İskenderun polisi, KADES ile ilgili vatandaşlara şu bilgileri aktardı: “Akıllı telefon kullanıcısı olan bir hanımefendi, Google Play Store ve Apple Store uygulaması üzerinden telefonuna indireceği KADES (Kadın Destek Uygulaması) programına; T. C. Kimlik Numarasını kaydetmesinin sonrasında EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile söz konusu uygulamayı aktif hale getirilebilecektir. Bu uygulama marifetiyle; "Aile içi şiddet olayı veya şiddet mağduru olan kadınlarımızın" acil durumlarında cihazın konum bilgisini açmak suretiyle "Bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezi" ne ulaşması mümkün olacak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın kolluk kuvveti veya devriye ekibinin sevk edilmesiyle olaya anında müdahalesi sağlanacaktır.”

Editör: TE Bilisim