TOFAŞ dörtlü final biletini kaptırdı TOFAŞ dörtlü final biletini kaptırdı

Engelliler Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde İskenderun’da birbirinden farklı aktiviteler sürüyor. 1946 yılında Avusturyalı Hanz Lorenzen ve Alman Sepp Renidle tarafından, savaşta gözlerini kaybeden gazilerin rehabilitasyonu amacıyla icat edilen, her geçen gün popülaritesi artan Goalball ile İskenderunlu ilk kez tanıştı. Engelliler haftası etkinlikleri kapsamında Sakarya Mahallesi Spor salonunda düzenlenen gösteri maçında İskenderun Engelliyim Engel Tanımam derneğinin üyeleri ve engelli aileleri yoğun ilgi gösterdi. Maçı Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Boda, İskenderun Sosyal Hizmetleri Müdürü Yılmaz Balaman, İlçe Spor Müdürü Ferit Ali Gündel ve öğrenciler izledi.

Sessiz bir ortamda oynanan, görme engelli sporcuların topu zil sesiyle takip ettiği maçta her iki takım da rakibe gol atmaya çalıştı.

İskenderun Engelliyim Engel Tanımam Derneği Başkanı Kamil Göçmen, ilk kez kentte böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek Türkiye şampiyonasına hazırlanan takımlarının çalışmalarını sürdürdüğünü her geçen gün bu sporun popülaritesinin arttığını söyledi.

Yapılan maçla ilgili teknik bilgi veren İskenderun Goalboll Antrenörü Akın Atbinici görme engellilerin iki takım halinde oynadığı sporun ilçede ve Hatay’a da bu yıl içerisinde yaygınlaştığını belirterek “Her il kendi takımlarını oluşturup Türkiye şampiyonasına gidiyor. Biz de Temmuz’da yapılacak şampiyonaya hazırlanıyoruz. 18 metrelik sahada, 9’ar metre kalelerde üçer kişilik takımlar halinde, zilli topla oynanıyor. Süre olarak onar dakika iki devreden oluşuyor. On sıfır olduğunda hükmen galip oluyoruz. 11 sporcumuz var toplamda takımımız şu an oturdu” diye konuştu.   

Editör: TE Bilisim