İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Durur, Engelliyim Engel Tanımam Derneği Başkanı Kamil Göçmen ve atölyede eğitim alan engelli çocuklar ile ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen sergi açılışı oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

El emeği ürünlerinin sergilenmesinden ötürü duydukları mutlulukları katılımcılarla paylaşan engelli öğrenciler, darbuka eşliğinde dans da ettiler.

 

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Başkan Tosyalı; “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bu münasebetle şu an Engelsiz Atölyesindeyiz ve engelli kardeşlerimizin yapmış olduğu serginin açılışını gerçekleştireceğiz. Etkinliklerimiz gün boyu devam edecek. saat 19’da Yazıcı Konservatuarında tamamen rol model olacak başarılarıyla örnek alınacak engelli kardeşlerimizin nasıl başardıklarını inşallah hep beraber onları izleyerek, destekleyerek, onların yanlarında olduğumuzu hissettirerek orada olacağız. Ben buradan herkesi akşam ki programa ailenizle birlikte davet ediyorum. Sergimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Bu serginin hazırlanmasında emeği geçen tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Belediye Başkanı Tosyalı ile beraberindeki konuklar sergiyi gezerek ürünler hakkında bilgiler aldılar.

 

Atölye öğrencilerinden Meryem, atölyede kilim dokuduğunu ifade ederek; “Kilim yapmak çok zahmetli iş ama çok seviyorum. Biz aslında engelli değiliz. Biz insanız sonuçta engel tanımayız” diye konuştu. Öğrencilerden Tuğba ise boyama işleri yaptığını anlatarak; “Bu işi yapıyor olmaktan çok mutluyum burayı çok seviyorum” dedi.

 

Atölyede kilim dokuyan ve aynı zamanda Engelliyim, Engel Tanımam Derneği Başkanı Kamil Göçmen de “Kilim dokumak sabır isteyen bir iş. Özellikle görme engelli birinin bunu yapması çok zor. Ben kendi azmimle bu işi yaptım, sabrettim hiç bırakmadım. Güzel ürünler çıkarmaya çalıştım, hocalarımda bana çok destek oldular. Çok güzel ürünler çıkardık hocamla birlikte. Diğer engelli kardeşlerimin de çok güzel ürünler çıkaracağına inanıyorum. Atölyemize insanlar sürekli gelip ürünlerimizi inceleyebilirler” şeklinde konuştu.

 

Atölye Öğretmenleri Emine Bayram, Eda Yünsel ve Sevim Kabak da, atölyelerinde aktif olarak 30 öğrencileri olduğunu ve sergideki ürünleri iki sene içerisinde öğrencileriyle birlikte hazırladıklarını anlattılar.

 

Pandemiden dolayı öğrencileri grup grup aldıklarını ifade eden Öğretmen Sevim Kabak, kilim dokuma, çini, ahşap boyama gibi el emeği ürünleri öğrencileriyle birlikte hazırladıklarını söyledi ve daha pek çok esere imza atacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

 

 

Editör: TE Bilisim