İskenderun Gastronomi Derneği öncülüğünde düzenlenen ‘İskenderun En İyi Mezelerini Arıyor’ yarışması Park Forbes’de yapıldı. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi Nazan Savaş ,Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu, Süleyman Dural, Edip Zelluh, Gülşen Sökmen, Sait Doğan, Jale Nur Süllü ve Murat Aydın yarışmacıların hazırladığı mezeleri değerlendirdiler. 

 

Yarışmacıların hazırladıkları mezeler ve içerik ile hikayelerini anlattıkları yarışmada  İskendernu Gastronomi Derneği  Başkanı Gülşen Sökmen, Hatay’ın kendini ayran en büyük özelliklerinden birisinin deniz olduğuna dikkat çekerek,”Deniz ürünlerimizi de sergileyebileceğimiz . Türkiye’nin lezzet köşesinde bu bizim artı puanımız ”dedi.

 

Gastronominin çok ciddi bir iş olduğunu Hatay’ın EKPO ile Gastronomi konusunda çok büyük adımlar attığını ve atacağına vurgu yapan Nazan Savaş, bu konunun, bir o kadar keyifli ve bir o kadar zevkli bir iş, her alanda insanların ilgi gösterdiği bir alan olduğunu söyledi.

 

Kaya koruğu, turunç gibi gün yüzüne çıkacak birçok ürüne işaret eden CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Bugün burada deniz ürünlerimiz ve mezeler konusunda yapılan yarışmanın çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu tür etkinliklerle zengin olan Hatay mutfağı daha zenginleşmekte” diye konuştu.

 

Yarışmacıların yapmış oldukları mezeleri birer birer tanıtarak jüri üyelerine de hem görsel hem de tat olarak değerlendirmelerine sunduğu yarışmada birinciliği Karides-İsos mezesi ile Nafis Yutma ödüle layık görüldü. İkinciliği İbrahim Yadıg, üçüncülüğü Hülya Çiğ ve dördüncülüğü de Gülşah Çoban’ın yaptığı mezeler aldı.

Bölge Rahipleri Krizma Ayni’nde buluştu Bölge Rahipleri Krizma Ayni’nde buluştu

Editör: TE Bilisim