Bugün sabah saat: 09.30'da Şehitlikte düzenlenen törende Kaymakamlık Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği tarafından çelenk sunumu yapıldı.

Tüm şehitlerin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunun ardından istiklal marşı okundu. Şehitleri anma programında ayrıca tören mangası tarafından saygı atışı gerçekleştirdi.

18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü'nde 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından Teğmen Okur, tüm imkansızlıklara rağmen yedi düvelle savaşarak destansı bir mücadelenin tarihe altın harflerle kazınan Çanakkale zaferini anlattı.

İlçe Müftüsü Osman Şekerci şehitlerin ruhuna izafeten Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de, anı defterini imzalayarak 106. Yıldönümünde Çanakkale Zaferi’ni bir kez daha dünyaya verilmiş en önemli bir mesaj olduğuna işaret etti.  

Anma programına katılan protokol üyeleri tarafından şehitlik gezdi, kabirlere karanfil bırakıldı ve şehit yakınlarıyla sohbet edildi.

 

Editör: TE Bilisim