KHK ile kadroya geçen 429 Belediye işçisini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi İskenderun Belediyesinde Başkan M. Fatih Tosyalı ile Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Yetim tarafından imzalandı.

 

Sendika temsilcileri ile İskenderun Belediyesinde bir araya gelinen imza töreninde konuşan Başkanı M. Fatih Tosyalı, Bugün sahada ve kurumlarında ter döken emekçileri için bir ara geldiklerini vurgulayan Başkan M. Fatih Tosyalı “Onların ücretlerini ve sosyal haklarını iyileştirmek için uzun mesailer harcadık, bir dizi görüşmeler gerçekleştirdik. Belediyemiz, Belediyemizin şirketi İSKENT, işçilerimizin sendikası HAK-İŞ Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası görüştüler, konuştular ve sonunda bir karara varıldı” dedi.

 

Başkan Tosyalı, ülkenin şartlarını ve Belediyenin imkânlarını da göz önünde bulundurarak, Asgari Ücret Belirleme Komisyonunun belirlediği Asgari Ücret artış oranına ilave, 6 artış olarak belirlediklerinin altını çizerek “Bu artışla evli, 2 çocuklu bir çalışanımızın net aylığı 3.502 liraya yükseltilmiştir. Yıllık İkramiye tutarını da 10 günden 15 güne çıkardık. Ayrıca, Sosyal yardım oranlarında da önemli oranda artışlar yapılmıştır. 01 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2022 tarihlerini kapsayacak bir sözleşmeye imza attık. İlçemiz ve işçilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.  

Editör: TE Bilisim