Birinci turda gösterdikleri performansla yaklaşık 200 takımın katıldığı turnuvada 3. olarak Türkiye Ulusal Turnuvası’na katılmaya hak kazanan İskenderun Bahçeşehir Koleji Robotik Takımı ’RoboMonsters’ Takım Koçu Mahmut Reyhani liderliğinde, Bilişim Teknolojileri öğretmenleri Mustafa Karataş ve Zuhal Elbir rehberliğinde ortaokul öğrencilerden oluştu.

 

RoboMonsters takımında ise M. Alperen Arslan, Ahmet Demirci, Ş. Eylül Yaman, İlay Ermiş, Ada Köse, Rüyasu Aslan, Ömer Özay, M. Mustakim Kızgın adlı öğrenciler yer aldı. Robot projelerinin yanı sıra, geleneksel çocuk oyunlarından ‘Taş-Kağıt-Makas’ oyununu, parklarda, açık alanlarda oluşturdukları parkurlarla çocuklarla buluşturdular. ‘Teknoloji bağımlısı, hareketsiz ve obeziteye meyilli’ çocuklar yerine; hem eğlenen, hem hareket eden çocuklar olmasını hedeflendi. Bu oyun için tasarlanan oyun alanlarını, kardeşleriyle, arkadaşlarıyla ve ebeveynleriyle oynayabilecekleri şekilde uyarlandı. İskenderun Millet Parkı’na ve Arsuz 75. Yıl Parkına’ Taş-Kağıt-Makas’’ oyununun çizimlerini yapıldı, oynayan çocuklar videoya çekildi. 13 Haziran’da çevrimiçi yapılan Ulusal Turnuvada 2 ödül alarak fark yaratan RoboMonsters Takımı, ilk 5 takım arasında yer alarak, Türkiye’yi Yunanistan’da yapılacak Uluslararası Turnuvada temsil etmeye hak kazandı.

 

24-27 Haziran tarihlerinde Yunanistan’da 200 takımın katılımıyla yapılacak uluslararası turnuvanın, pandemi nedeniyle çevrimiçi/online olarak yapılacağı açıklandı. Bu turnuva aynı zamanda şehrin ve bölgenin tanıtımı için de güzel bir fırsat olacağına işaret edildi.  

 

Editör: TE Bilisim