Doğu Akdeniz’in kalbi, sanayi ticaretin merkezi İskenderun Körfezinde İlçe Kaymakamı İskender Yönden, Hatay İl Jandarma Alay Komutanlığına bağlı Jandarma Helikopteriyle kentin asayiş, huzur, güvenlik ve trafik düzeni başta olmak üzere genel durumuna dair havadan kontrol ve denetim yaptı. Hatay İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekiplerince havadan ve karadan trafik denetimiyle vatandaşların güvenli şekilde seyahat etmelerini sağlamak ve trafik kurallarının ihlal edilmesini önlemek amacıyla İskenderun, Payas, Dörtyol ve Erzin ilçelerinde oluşturulan yol kontrol noktaları ile ana arterlerde denetim gerçekleştirildi.

İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen havadan kontrol ve denetime Kaymakam İskender Yönden İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emrullah Büyük, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı SG Yarbay Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Yusuf Yıldırım ve İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş de katıldı.

Helikopterle havadan denetimde kurallara uymadığı tespit edilen araçlar uygulama noktalarındaki ekiplere bildirildi. Denetimlerde, (702) araç kontrol edilerek, (28) araç sürücüsüne idari para cezası uygulanmış ve hacizli olduğu tespit edilen (1) araç yakalanmıştır.

İskenderun 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı helikopter pistinden havalanarak başlayan kontrol ve denetim uçuşu, İskenderun’un semalarında bir süre devam etti, Şehit Teğmen Ahmet Tor Kışlası'ndaki helikopter pistine iniş yapılarak tamamlandı.

,

 

Editör: TE Bilisim