Bir  dizi ziyaretler  ve  incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a gelen KKTC Başbakanı  Ersan Saner  ve  Başkonsolosu  Zalihe Mendeli ile beraberindeki  heyet,  Kaymakam  İskender  Yönden' in  eşliğinde  Yeni kaymakamlık binasını ve Kore gaziler anıtı bölgesinde gezi ve incelemelerde bulundu.

İskenderun Demir  Çelik  Fabrikalarını ziyaret ederek, Genel Müdür Mesut Keyfli'den İSDEMİR faaliyetlerine ilişkin bilgi alan KKTC Başbakanı  Ersan Saner  Lİmak port limanında incelemelerde bulundu. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nı [İTSO] ziyaret ederek, Başkan Vekili Muhsin  Yeter'den  ticari  ve  ekonomik faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliğinde konuşan Başbakan Ersan Saner, gazilerin gününü kutlayarak şunları söyledi:

“ Kıbrıs Türk halkının selam ve sevgilerini getirdim. Mavi Vatan' dediğimiz ve şu an da dünyanın gözünün olmuş olduğu Doğu Akdeniz'deki hak ve çıkarlarımızı, Türk ulusunun hak ve çıkarları olarak kabul edip devam ettiğimizi de bir kez daha buradan ifade etmek istiyorum."

Editör: TE Bilisim