ROST’un İskenderun Ofisi’nin açılışı öncesinde gelen Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Mümessili Aydar Gashigullin, ROST Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kurtuluş, bölgede bir dizi incelemelerde bulundu. ROST heyeti, İskenderun ve Osmaniye’de bulunan organize sanayi bölgelerindeki fabrikaları gezerek çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Temaslara, ROST Akdeniz Bölge Temsilcisi Mehmet Gülay, Turman Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Gülay ev sahipliği sıfatıyla eşlik etti.

İskenderun programının akşamki bölümünde heyet ve İskenderunlu işadamları yemekte bir araya geldi. Yelken Kulübü’nde verilen yemeğe İskenderun Kaymakamı İskender Yönder, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, Osmaniye OSB Başkanı Şerif Tosyalı da yer aldı. Sıcak bir ortamda yenen yemekte Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Mümessili Aydar Gashigullin, ROST Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kurtuluş, bir araya geldiği işadamlarına ROST’un amaçlarını anlattı.

Konuk heyet, ROST’un çalışma felsefesinin dış ticaret faaliyetlerinde, partner arayışında ve ithalat, ihracat işlemlerinde mümkün olduğunca basit ve kolay şekilde işlerin gerçekleşmesini sağlamak, bu ‎doğrultuda hizmetler sunmak olduğunu kaydetti. Heyet,  ROST’un görevinin, doğrudan üreticileri ve alıcıları buluşturarak ortak projelerin uygulanmasına yardımcı olurken, aynı zamanda Türkiye ve Rusya pazarlarında şirket ve ürün tanıtımını da sağlamakta, dış ticaret işlemlerine aracılık hizmeti vermek olduğunu dile getirerek şunları aktardılar:

“ROST’un faaliyetlerinin en önemli konusu, iki ülke KOBİ’lerinin karşılıklı ‎olarak tanışmalarını sağlayarak ikili ticari işbirliğinin ‎arttırılması, karşılıklı ticaretteki ürün yelpazesinin, özellikle hammadde olmayan hazır ‎ürün çeşitliliğinin genişlemesi yönünde gerekli çalışmaları yürütmektedir. Bu bağlamda, Türkiye’deki Rusya Federasyonu Ticaret Mümessilliği ve T.C. Moskova Büyükelçiliği Ticaret Başmüşavirliği'nin desteği ile ROST her iki ülkede çeşitli sektör tanıtım toplantıları gerçekleştirmekte, Rus ve Türk üreticilerinin tanıtımını yaparak doğru alıcılar ile satıcıları bir araya getirmektedir.”

ROST’un bünyesindeki profesyonel çözüm ortaklarının olduğunu dile getiren konuk heyet “Profesyonel tercümanlık, iş turizmi ve organizasyon hizmetleri, hukuksal danışmanlık hizmetleri, uluslararası bağımsız denetim danışmalığı, yetkilendirilmiş gümrük müşavirliği danışmanlığı, lojistik ve ‎gümrük ‎hizmetleri, yurt içi ve yurt dışı sigorta hizmetleri ve finansal danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. ROST, Rus ve Türk şirketlerinin ticaret faaliyetlerini, Rusya İhracat Merkezi, Moskova ve İstanbul Teknoparkları, Moskova İşadamları Derneği, Rus-Türk İş Konseyi, Rusya Federasyonu Bölgesel Valilikleri, Rusya Tahıl Birliği, Rusya Güney Pirinç Birliği ve Rusya Dış Ekonomik Faaliyete Katılımcılara Yardım Derneği (gümrük ve lojistik konularında) ile işbirliği içerisinde yürütmektedir” şeklinde bilgi aktarımında bulundu.

Yemeğin ardından ROST yönetimi ile yemeğe katılım sağlayan davetliler, aile fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim