Akgül’ün, kapitalizme seçenek olmak üzere sunduğu ordusuz devleti, sade yaşamı, azla yetinmeyi, insanların ortak mutluluğunu sağlamayı gerçekleştirmeyi hedefleyen öğretisi Hepitalizm, pandemi dönemi ortaya atıldı.

Akçakoca'da uçurtma şenliği   Akçakoca'da uçurtma şenliği  

 

2003 yılında Diyarbakır’da ilk olarak başlattığı Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ile yoksul girişimci kadınlara mikrokredi sağlayan Prof. Dr. Aziz Akgül, 2020 yılının Kasım ayında da ‘Hepitalizm’ kitabını okurlarıyla buluşturdu. Kitabın tüm gelirleri ise, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'ndaki dar gelirli bayanlara aktarıldı.

 

Koronavirüs küresel sağınından sonra yeni bir kalkınma paradigmasına doğru ‘İnsan Odaklı Bir Dünya’ sloganıyla yola çıkılan kitapta, paranın insan hayatındaki önemi ve yoksullukla baş etme, yoksulluğu önleme yolları anlatılıyor.

 

Kurucuları Prof. Dr. Aziz Akgül’ün kitabı hakkında bilgiler aktaran Ramazan Öz İskenderun Mikrofinans Şubesi Yöneticisi Hatice Ünal; “Prof. Dr. Aziz Akgül ‘Hepitalizm’ adlı kitabını okurlarıyla buluşturdu. İnsanların mutlu olabilmesi için paraya ne kadar ihtiyaç olduğu, yoksulluğun bitirilebilmesi, korona salgınında insanların ne kadar zorluk çektikleri ile ilgili bir kitap. Bu kitabın geliri tamamen Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'ndaki dar gelirli bayanlara aktarılmıştır. Şu anda tüm bayilerde satılmakta. Hayırsever işadamları, belediyeler, kaymakamlıklar da bu kitaptan satın alarak bayanlara destek olabiliyorlar” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim