Nadir Kıran, Taylan Kıran, Kamil Özbülbül ve Atiye Sert ortaklığında hizmete giren 600 m2’lik salonda, kardiyo, fitness, kickbox ve zumba gibi farklı branşlarda, farklı spor aletleriyle spor yapma imkanı sunan tesisle ilgili bilgi veren ortaklarından Nadir Kıran, sporun insan hayatında bir çok şeyi değiştireceğini söyledi.

Bu haftaki maç Denizli ve bizim için önemli” Bu haftaki maç Denizli ve bizim için önemli”

Özellikle gençleri kötü alışkanlardan uzak tutmanın en iyi yolunun spora teşvik etmek olduğunun altını çizen Nadir Kıran “Her yaş grubuna hitap ediyoruz. Dört ortakla birlikte İskenderunlularımızın hizmetine sunduğumuz 600 metrekare salonumuzda kardiyo aletlerimiz var. Alanında başarılı hocalarımız tarafından kickbox derslerimiz, fitness derslerimiz, zumba derslerimiz veriliyor” dedi.

 

SPORUN ÇOCUKLAR

ÜZERİNDE ETKİSİ BÜYÜK

Çocuklar üzerinde sporun çok büyük etkisinin olduğuna işaret eden Nadir Kıran “Küçük yaştan insanların spora yönlendirilmesi gerektiği inancındayım. Ben de çok küçük yaşlarda spora başladım. Spor ile beraber çocuklarımızı, gençlerimizi sigara, alkol gibi hatta daha kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışıyoruz. Salonumuzu genç, yaşlı herkese açmak istiyoruz bu yüzden fiyatlarımızı herkesin ulaşabileceği seviye çektik ve her yaş grubuna ulaşmaya çalışıyoruz. Kime dokunabilirsek onun hayatını değiştirebileceğimize inanıyorum. Özellikle çocuklara, sporu ne kadar sevdirebilirsek, o kadar iyi bir iş yapmış olacağız. Bir genci bile kötü alışkanlıklardan uzaklaştırabilirsek bunun bir kazanç olacağını düşünüyorum, o kişiyi kazanmış sayıyorum” diye konuştu.

 

GÜNDE BİR SAAT SPOR

İNSAN DİRİNCİNİ ARTIRIYOR

İnsanları salon sporu kültürüne alıştırmak gerektiğinin altını çizen Kıran “İnsanlarımızı salon kültürüne alıştırmamız gerekiyor. Türkiye'de yeni başladı aslında fitness salon kültürü, biz de bunun bir parçası olmaya çalışıyoruz. Umarım daha çok insan sporu sevecek ve daha düzgün, daha profesyonel spor yapmaya başlayacağız. Ayrıca pandemi döneminde spor yapmanın öneminin daha da arttığını söyleyebilirim. Spor insanın direncini arttıran bir etkinlik, uzmanlar da bunu öneriyor. Gün içinde 1 saat spor yapmak, insanın hayatında çok şey değiştirebiliyor. Vücut direncinizi arttırır, sağlığınızı olabildiğince üst seviyeye taşır. Öte yandan pandemi döneminde biz salon olarak her türlü önlemi alıyoruz, insanların dokunduğu yerleri saat başı dezenfektan ile siliyoruz ve daha birçok önlem alıyoruz. Tabii herkesin önce kendini koruması gerekiyor” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLAR DA SPOR SALONUNA GİDEBİLİR

Salonda eğitim veren antrenörlerden İstanbulspor Akdeniz Bölge Sorumlusu Emre Altun da şunları paylaştı: “Spor koca bir dünya ve ben de bunun içerisinde futbol branşı ile ilgileniyorum. Özellikle genç yaşta futbolcularımız var. Çok büyük bir yanılgı var, küçük yaşta çocuklar kuvvet antrenmanı yapamaz diye… Aksine çok önemli bir kondisyonel beceriyi geliştirmek için, çok önemli bir durum spor salonuna gitmek. Eklemlere dikkat ederek, doğru antreman vererek çok küçük yaşta çocuklarda spor salonuna gidebilir. Özellikle yeni açılan Titan’s Spor merkezini herkese öneriyorum. Ben de burada çalışıyorum, öğrencilerimi de olabildiğince buraya yönlendiriyorum”

 

Editör: TE Bilisim