Ziyarette Ege Bölgesinde meydana gelen ve birçok ilde hissedilen 6.9 şiddetindeki deprem ve sonrasında yapılması gereken önlemler konuşuldu.

 

CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu Hatay’ın risk teşkil eden 1. derece deprem bölgesinde bulunduğuna işaret ederek “Bu gibi doğal afetler meydana gelmeden önce alınması gereken önlemler konuşulmalıdır. Doğal afetler kaçınılmazdır. Fakat insan hayatı için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Bizler doğal afetlerin oluşturabileceği hasarın en minimum seviyede olması için ne gerekiyorsa yapmaya, yardımcı olmaya hazırız. Bizim gibi bu konuda hassasiyet gösteren herkesle çalışmaya da hazırız. İnsan hayatı söz konusu ise bütün sorunlar birlik ve beraberlik içinde, çok hızlı bir şekilde çözülmelidir” diye konuştu.

 

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Tileylioğlu, ise ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, deprem konusundaki hassasiyetleri için Başkan Kutlu ve yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini iletti.

 

Ziyaretin devamında, yaşanabilecek olası bir deprem faciasında meydana geleceği öngörülen unsurlar ve önlemleri konuşuldu.

Editör: TE Bilisim