Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası öncesi altı günlük kamp için İskenderun’a geldi. Engelli Basketbol Takımları arasında İskenderun takımın ilklerden biri olması ve önemli başarı ve şampiyonluklara imza atmış olması nedeniyle kamp yeri olarak İskenderun’u seçtiklerini kaydeden Türkiye Milli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Remzi Sedat İncesu; “Bu seneki Avrupa Şampiyonası için hazırlık kampımızı, ilk kampımızı İskenderun'da gerçekleştiriyoruz. İskenderun halkına, Belediye başkanımıza, Sinan başkana ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Biz özellikle İskenderun olarak tercih ettik, Türkiye'nin ilk tekerlekli sandalye basketbol takımlarından bir tanesi ve ilk şampiyonlarından bir tanesi olduğu için ve farkındalık olması için. İskenderun'da olmaktan çok mutluyuz, muazzam geçiyor kamp sürecimiz. Yaklaşık 35 sporcumuz var, toplam kafile 50 kişi. Son derece akıcı ve verimli geçiyor. İnşallah İskenderun kampı gelecek şampiyonluklar için bize uğur getirir.

 

12-22 Haziran’da Bosna Hersek'te turnuvamız var. Ondan hemen önce de bir toplama kampı yapacağız. Pandemiden dolayı Avrupa Ağır Şampiyonası'nda, bazı sporcularımızın pozitif çıkmasından dolayı B ligine düştük ama biz eski Avrupa şampiyonuyuz ve dünya üçüncüsü bir takımız. Hemen bu B ligini atlatıp 2023-2024’teki hem Avrupa hem de Paralimpiklerde altın madalya hedefliyoruz. Bugün başlangıç, inşallah 2024'te de şampiyonlukla beraber tekrar röportaj yaparız” şeklinde konuştu.

İskenderun Engelliler Basketbol Takımı Kaptanı ve Bedensel Engelliler Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Sinan Aslan, antrenman sırasında yaptığı açıklamada; “Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımımız Haziran ayında yapacağı Avrupa Şampiyonası Bosna Hersek hazırlıklarını İskenderun'da gerçekleştiriyor. Şu anda ilçemizde 40 sporcunun katıldığı Türkiye'nin en büyük kampı yapılıyor. Buradan seçilecek olan ilk 12 ile beraber Avrupa şampiyonasına gidecekler. İnşallah Avrupa şampiyonası olup ülkemiz dönecekler ve dünya şampiyonası hazırlıkları başlayacak. Bu federasyonun ilk yaptığı kamp. İskenderun Belediyesi ana sponsorluğunda geldiler. Federasyon başkanımız bugün bizlerle beraber olacak. Kampımız pazartesi günü başladı, pazar akşamı sona erecek. Yaklaşık 1 haftalık bir kamp, bu kamp boyunca gerekli sporcu seçimleri yapılacak” diye konuştu.

TOFAŞ potada konuğuna yenildi TOFAŞ potada konuğuna yenildi

Editör: TE Bilisim