Sedat İSKENDEROĞLU –Dörtyol

Başarılı ve Tecrübeli İK & Halkla İlişkiler Yöneticisi Ali Örs,  Kurumlarda İnsan Kaynakları ve Halkla İlişkiler üzerine yöneticilik yapmış, şuanda da Kurumlara Danışmanlık yapmaya devam ediyor. Ayrıca İskenderun Adlî Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Uzlaştırmacı olarak görev alan Ali Örs Anadolu Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi, Hacettepe Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi, Çankaya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve İletişim ve birçok alanda kişisel gelişim üzerine eğitimleri tamamladı.

Halkla İlişkilerin, Kurumların kimliğini dışarıdan bakan bir göz için nasıl görüneceğini planlama, Doğru İletişim ve Planlama Sanatı olduğunu belirten Ali Örs “Kurumsal kimlikle doğrudan alakalı bir kavram. Kitleleri etkileme, Kurumlara yön göstericisi, iletişim kurarken kullandığımız dil, çalışan personelimizin hal ve hareketleri, hizmetlerimizi sunuş şeklimiz. Basın ve sosyal medya yönetimi, önemli toplumsal sorunlar veya olaylar karşısında durduğumuz yer ve verdiğimiz mesajlar kurumun dışarıdan olan algısını etkiler ve bunların hepsini bilinçli bir amaca yönelik olarak planlı yapmak halkla ilişkilerdir” diye konuştu.

Her sektörde iş fırsatları oldukça fazla, ama nitelikli eleman gerektiği kadar olmadığının altını çizen Ali Örs şunları aktardı: “Uzun yıllar boyunca halkla ilişkiler uygulayıcısı pazarlama-satış ve reklamla çok karıştırılmıştır ve ne yazık ki yanlış algı ile kurumlar işletmeler organizasyon şemaları düzenlemişlerdir, halkla ilişkiler bu bölümlerle dirsek teması kurar sadece, Halka ilişkiler yapılan işle itibarın paralel olarak artışını gözetir. Parayla satın alınması değil, zamanla kazanılması hedeflenir. Paydaşların algısında yer edinmek, doğru mesajlarla kendimizi ifade etmek, kurumun vizyonunu ortaya koyan doğru iletişim ve planlama yönetimidir.”

Dünyada insan olduğu sürece halkla ilişkilerin dünya genelinde hep meslek olarak var olacağını vurgulayan Ali Örs Çünkü “İletişimin olmadığı bir hayat düşünülemez. Nasıl ki devlet sisteminin içinde güvenlik,eğitim, adalet, sağlık iletişim ihtiyaç duyulmadan sistem yürütülemezse, aynı şekilde ister kamu isterse özel sektörde muhasebe, satış, pazarlama, üretim birimleri birbirinden kopuk habersiz yürüyemez, birbirleriyle iletişim halinde çalışmaları gerekmektedir. Ve bu kurumların içinde halkla ilişkiler bölümler arasında iç iletişim ve dış iletişim stratejileri oluşturur. Bu bağlamda bakıldığında ileri yıllarda kavramsal olarak isim değişikliği olabilir, ama işleyiş aynı ve uzun soluklu, doğru iletişim yönetimi ve stratejisi gerektirir. Kısacası Halkla İlişkiler gelecekte konumu belirlenmez, tüm sektörleri destekleyerek onların olması gerekli konumunu iletişim ve planlama stratejileri ile belirler” şeklinde konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilisim