Türkiye'de Taekwondo sporunun gelişim süreci ele alındı Türkiye'de Taekwondo sporunun gelişim süreci ele alındı

Hemen her branşta kurslar açacaklarını kaydeden İskenderun İlçe Spor Müdürü Ali Ferit Gündel, ülke genelinde uygulanan ‘yetenek taraması’nın merkezlerinde başladığını ve 17 Haziran’a kadar devam edeceğini de duyurdu. Müdür Gündel; “Yaz kurslarından önce şu an yaptığımız bir faaliyetten bahsedeyim. Bakanımızın her fırsatta, her programda çıkıp tanıtımını yaptığı ‘yetenek taraması’ programımız devam ediyor. Şu an ilkokul 3 ve 4. sınıflara okul kapanana kadar yani 17 Haziran’a kadar bütün antrenörlerimiz Hatay genelinde yetenek taraması programıyla çocuklarımızı seçiyor. Hala ona devam ediyoruz, okulun kapandığı güne kadar bu seçmeleri yapacağız. Ayın 17'sinden hemen sonra da spor okullarına geçiş yapacağız” dedi.

Yaz spor okullarının çok yoğun geçtiğini hatırlatan Gündel; “Biliyorsunuz burada tesisimiz var kapalı spor salonumuz, Sakarya Mahallesi'nde kapalı spor salonumuz var, aynı zamanda futbol sahalarımız, yan sahamız var. Bunun yanında, Milli Eğitimle ve Belediyeyle yazışmalarımızı yaptık,  bütün okullarımızın kapalı spor salonlarını, açık sahalarını, futbol, basketbol sahalarını kullanacağız ve bütün branşlarda yoğun bir şekilde yaz spor okulları yapacağız. 5 yaşından 18 yaşına kadar bütün gençlerimizi, çocuklarımızı yaz sezonu boyunca tüm branşlardan yararlandıracağız, o yüzden sizinle bu görüşmeyi yapmamız bizim için çok önemli. Bütün İskenderun halkına duyurmanız herkes için çok güzel olur. Çocuklarımız da yaz sezonunda güzel bir şekilde spor yapar, aynı zamanda biz sadece çocuklara faaliyet yaptırma açısından düşünmüyoruz. Yaz boyunca çocuklarımız arasında seçme de yapıyoruz. Yetenek taramasının yanında biz de kursiyerlerimiz arasından yetenekli çocuklarımızı seçiyoruz devam etmek isteyenleri kış sezonunda da devam ettiriyoruz.

Buradan tekrar sizin aracılığınızla özellikle velilere seslenmek istiyorum, çocuklarını bu faaliyetlere katmasını, yönlendirmesini istiyoruz. Kayıtlar haftaya başlıyor. Şu an bütün binalarımızda kayıt formları bulunmakta hatta bazı okullara da göndereceğiz kayıt formlarımızı, belediyemize de göndereceğiz. Oradan kayıt formlarını alıp doldurup bize getirirlerse çok daha çabuk ulaşırız kendilerine. Yaş gruplarına göre günlerini saatlerini ayarlayacağız, ona göre çocuklarımızı faydalandıracağız kurslarımızdan. Çok fazla branşımız var, bireysel anlamda judo, tekvando, karate, kick boks, muay thai, güreş gibi branşlarımız bunun yanında basketbol, voleybol, badminton, futbol, okçuluk, hentbol, jimnastik, kort tenisi, masa tenisi gibi bütün branşlarda kurslarımızı açacağız. Hepsinde yoğun bir katılım oluyor, biz daha da yoğun bir katılım bekliyoruz bu sene okullarımızı salonlarından da faydalandıracağımız için. Antrenörlerimizi her yere göndereceğiz, bütün branşlarda kurslarımızı açacağız yoğun bir şekilde” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: TE Bilisim