Pandemi koşulları ‘maske, mesafe ve hijyen’ konusunda gerekli önlemlerin alındığı bisiklet turu için İskenderun Bahçeşehir Koleji öğrenci veli, eğitimci ve gönüllü katılımcılar bisikletleriyle Atatürk Bulvarında bir araya geldi.

 

‘Biz de Farkındayız Kulübü’ öncülüğünde gerçekleştirilen farkındalık bisiklet turu katılımcıları İskenderun Meteoroloji Müdürlüğü önünden başlayarak belirlenen güzergahı boyunca ‘İklim krizinin farkındayız’ mesajları verildi.   

 

İskenderun Bahçeşehir Koleji’nden yapılan açıklamada yaşanan felaketlerin doğanın dengesinin bozulmasından ve İklim Krizi’nden kaynaklı olduğunun bilindiğine dikkat çekilerek “Okul Öncesi ve İlkokulda ’İklim Krizi’ni bağlantılı konular içerisinde ve etkinliklerle 2021-22 Döneminden itibaren çocuklarımıza öğretmeye başladık. Bu sayede çocuklarımızda oluşacak farkındalığı tüm çocuklara yayarak ülkemizde, hatta dünyamızda iklim krizi farkındalığı oluşturmak istiyoruz. İklim Krizine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için düzenlediğimiz Bisiklet Turu’na katılan öğrencilerimize, velilerimize, İskenderun Bisiklet Kulübü üyelerine, İskenderun Gençlik Merkezine, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, çevre ve doğa dostu gönüllülerine, konuya duyarlılıkla yaklaşan medyamızın değerli temsilcilerine çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki duyarlısınız” denildi.

 

Ayrıca yaşanılan dünyanın tüm canlıların evi olduğuna işaret edilen açıklamada şunlar kaydedildi: “İklim krizinin farkındayız. Biz çocuklar, büyüklerimizi de bu farkındalığa davet ediyoruz. Doğanın dengesini korumaya, hayvanların, ormanların, denizin ve gökyüzünün yanında olmaya söz veriyoruz. Dünyanın ve geleceğin koruyucuları olarak biz; Enerji kaynaklarını kullanırken sorumlu davranacağız, Doğanın bütünlüğünü bozacak her türlü davranışın karşısında duracağız.
Doğanın çocukları olarak bu gerçeği hem arkadaşlarımıza hem büyüklerimize hiç durmadan hatırlatacağız. Tüm dünya çocuklarını Gezegenimizin koruyucuları olmaya çağırıyoruz. Bahçeşehir Koleji öğrencileri olarak iklim krizine karşı değişimi başlatmaya söz veriyoruz, söz veriyoruz, söz veriyoruz...”

Editör: TE Bilisim