Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Atatürk Stadyumu ile İskenderun Beş Temmuz Stadının her iki ilçede yaşayan insanların anılarıyla dolu olduğunu, stat olarak korunması gerektiğine işaret ederek bu konuda kampanya başlattığını kamuoyuna paylaştı, halkın desteğini istedi.

Başkan Savaş, tarihi geçmişe sahip, herkesin anılarının biriktirdiği iki stat ile ilgili video hazırlatarak kamuoyunun dikkatine sunarak “Antakya Atatürk Stadı ve İskenderun 5 Temmuz stadlarımız ayakta kalmalıdır. Ne olursa olsun bu kadim şehrimizin anılarına hep birlikte sahip çıkalım” dedi.

HBB Başkanı Savaş’ın iki statla ilgili karşı duruşu kamuoyunda hayli ilgi görmesi üzerine Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel de sosyal medya hesabı üzerinden atağa geçti.

İki stadın hizmet ömrünü tamamladığına vurgu yaptı, yerine yapılacak projelerin fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşarak şunları kaydetti: “Antakya Atatürk Stadyumu her şeyden önce, başarılarıyla hepimizin göğsünü kabartan Hatayspor’un doğduğu ve büyüdüğü yuvasıdır. Ancak şehir içinde artık ihtiyaca cevap veremeyecek olması dolayısıyla yeni bir stadyum yapılması zarureti doğmuştur. Bu amaçla Hemşerilerimize ve Hataysporumuza yakışır uluslararası standartlarda bir stadyum şehrimize kazandırılmış ve Hatayspor’un kullanımına verilmiştir. Antakya Atatürk ve İskenderun 5 Temmuz Stadyumları güzel şehrimize on yıllarca hizmet ettiler. Spor ve şehir belleğimizde nice güzel anılara ev sahipliği yaptılar. Ancak şehirlerin zamanla yeni ihtiyaçları doğurduğu her yapının da ömrü olduğu bir gerçek. Şehir merkezinde kalan Antakya Atatürk Stadı yerine ise; Vali Ürgen Parkını da içine alacak şekilde 70 dönümün üzerinde büyüklükte bir ‘Millet Bahçesi’ projesi tamamlanmıştır. Bu projenin yapımına önümüzdeki günlerde ihale edilmesini müteakip hızla başlanacaktır. İskenderun 5 Temmuz Stadı ise; İskenderunsporumuzun taraftarlarıyla birlikte nice coşkulu maçlarına tanıklık eden efsanevi yuvasıdır. Bu stadımızın yerine de aşağıdaki görselde görüldüğü gibi birkaç yüz metre mesafedeki yere yeni stadımızı inşa edeceğiz.” diye kaydetti.

Editör: TE Bilisim