Arsuz Karaağaç sahil yolunu İskenderun’a Cengiz Topel Caddesine bağlan yaklaşık 750 metrelik bölümü, yoğun kullanım ve altyapı çalışmalarından dolayı adeta stabilize yola dönmüştü.

Hatay Büyükşehir Belediyesi de daha önce asfalt çalışmalarını Villa Kafe önüne kadar getirmiş, diğer taraftan da İskenderun Belediyesi de kendi sınırları olan Askeri Lojmanların bitimindeki Trafik ışıklarına kadar asfalt yapmış ve orası cezalı yer gibi kalmıştı.

Yazlı-kışlı binlerce aracın yoğun olarak kullandığı yol, Arsuz belediyesinin kısıtlı imkânları nedeniyle yapılamamıştı. Arsuz ve İskenderun ilçelerinin bir birine bağlayan yolun bozuk bölümü de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın talimatıyla uzun süredir insanların büyük tepkisini çeken bozuk yolun asfaltlanmasına başlandı.

İki ilçeyi sahil yolu ile bağlayan yolun asfaltı için iş makineleri bölgeye sevk edildi. Öncelikli olarak ekipler tarafından yolun kazıma işlemleri yapılıyor. Eski asfalt sökülüp, yolun bozuk bölümü asfaltlanarak yenilenecek.

 

Editör: TE Bilisim