Kırıkhan’da iki yıldır kanserle mücadele eden, biri iki aylık, iki çocuk annesi Esin Şahran (30), eşinin iş bulamadığı için yokluk ve yoksulluk karşısında adeta çaresizlik yaşıyor. Pandemi sürecinde hem hastalığıyla mücadele eden, hem de işsiz eşinin ev kirasını ödeyemeyince 2 çocuğuyla Şahran ailesi sokağa atıldı.

 

Yeni Mahallede yaşayan Esin Şahran(30), aylık 500 TL olan ev kirasını 2 ay ödeyemeyince çocukları ile birlikte sokağa atıldı. Çaresiz kalan ve kalacak yer bulamayan dini nikahlı olan Esin Şahran ile eşi Musa Gezgen Kırıkhan ilçesi Karadurmuşu Mahallesinde bir tarla ortasında bulunan kapı penceresi, su elektriği olmayan tek gözlü evde 2 çocuğu ile sığındı.

 

Yoklukla yaşam mücadelesi veren, aynı zamanda kanser hastası olan Esin Şahran tedavi göremediği için 2 ayılık bebeğine de anne sütü veremediğini belirterek “2 yıldır kanser hastasıyım, yokluktan tedavi olamıyorum. Kirayı ödeyemediğimiz için ev sahibi bizi evden çıkardı. Biz de tarla ortasında bulduğumuz kapısı, penceresi, suyu, elektriği olmayan buraya 2 çocuğumla sığındık. Ortada kaldık, iş olamadığı için eşim ekmek parası getiremiyor. Ben sayın cumhurbaşkanımızdan bize yardım elini uzatmasını istiyorum. 2 aylık bebeğim var, kanser hastası olduğum için bebeğime anne sütü dahi veremiyorum. Geceleri çocuğum aç yatıyor bana yardım edin” diye konuştu.  

Editör: TE Bilisim