Hatay’da güvenlik güçlerinin her alanda yürüttüğü mücadelede yeni taktikler geliştiren zehir tacirleri, Antakya’nın Serinyol ilçesinde akıl almaz bir düzenekle hint keneviri üretimi gerçekleştirdiği tespit edildi.

 

NSM (Narkotik Suçlarla Mücadele) Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucuyla mücadele kapsamında yasadışı kenevir ekimi yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda, Ü.G. isimli şahsın Serinyol Mahallesi'nde bulunan ikametinde arama yaptı. Gördükleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen ekipler evin bir odasında sera düzeneği kurularak yasa dışı hint keneviri yetiştirmede kullanılan özel sistem kurulduğuna şahit oldular. Üretim için kullanılan odada, hint keneviri tohumundan, gübresine, ayarlı aydınlatma ve havalandırma fan sistemi kurulan odada saksılarda ekili boyları 1 metre ile 2 metre arasında değişen toplam 94 kök hint keneviri ele geçirildi.

 

Ayrıca ikametten 21 adet captagon uyarıcı hap, 7,65 mm çapında tabanca ve tabancaya ait 13 adet dolu fişek de çıkarken, şahsa ise 2313 sayılı kanuna muhalefet suçundan ve TCK 188. maddeden adli işlem yapıldığı bildirildi.

,

 

Editör: TE Bilisim