İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri) İnsani Yardım Vakfı ile İhsan ve Vefa Derneği tarafından Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki Kefer Lusin bölgesinde yapımı tamamlanan cami dualarla ibadete açıldı. İhsan ve Vefa Cami, 220 metrekare kapalı ibadet alanı ile toplam 300 kişi kapasiteli olarak inşa edildi.

 

İHH İstanbul İl Teşkilatı Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Fethullah Badem, açılışta yaptığı konuşmada, İhsan ve Vefa Derneği’nin bağışlamış olduğu briket evlerin yapıldığı arazide ibadet alanı olabilmesi için bir caminin de inşa edildiğini söyledi.

 

Badem, Suriye’de devam eden iç savaşın her geçen gün yeni bir dramına şahit olduklarına işaret ederek “İhsan ve Vefa Derneği, geçtiğimiz yıl briket ev projemize destek vermişti. Bu yıl içerisinde de kendilerinin destekleriyle inşa ettiğimiz İhsan ve Vefa Cami’ni ibadete açıyoruz’’ dedi.

 

İhsan Vefa Derneği Başkanı Abdullah Al Astal da Suriye’de hayata geçirdikleri projelerden birinin daha açılışında bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “İhsan ve Vefa Cami bu bölgede yaşayan insanların cemaat halinde ibadet edebilecekleri bir alan olacaktır. Bizlere bugünü gösteren Allah’a hamd ediyoruz’’ diye konuştu.

Açılış kurdelesinin kesiminin ardından İhsan ve Vefa Cami, ibadet için hizmete girdi.

 

Editör: TE Bilisim