Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki sığınmacı kamplarında yaşayan savaş mağduru 5 bin aileye İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından gıda ve battaniye dağıtımında bulunuldu.

Vakfın Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, kamplarda 5 bin adet gıda kolisi ile 10 bin adet battaniye dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Tosun, iç savaşın sürdüğü Suriye’deki sivilleri yalnız bırakmadıklarını belirterek, ‘‘Suriye’de hayatın her anlamıyla normale dönebilmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bölge halkı için evler, okullar, sağlık ocakları, atölyeler, su kuyuları ve daha birçok eser inşa ederek onlar için bir umut ışığı oluşturmaya gayret ediyoruz” dedi.

Düzenli olarak ihtiyaç malzemeleri dağıtarak kamplardaki sivilleri desteklediklerini de anlatan Tosun ‘‘Hayatın devamlılığı açısından son günlerini geçirdiğimiz kış mevsiminde yine savaş mağduru aileleri yalnız bırakmıyoruz. Bu kapsamda ekiplerimiz Suriye’nin İdlib bölgesindeki kamplarda barınan ailelere 5 bin gıda kolisi ile 10 bin adet battaniye dağıttı. Bu dağıtımlarımızdan yaklaşık 5 bin aile faydalandı. Suriye’ye yönelik yardım çalışmalar devam edecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim