İDÇ Ortaokulu öğrencileri, Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ kapsamında desteklenen, 5 farklı ülkeden ortakların işbirliği ile yürütülen, 17-21 Ocak 2022 tarihleri arasında Portekiz’in Cinfaes şehrinde yapılan toplantıya katıldı. İskenderun Demir Çelik Ortaokulu İngilizce öğretmeni Damla Atam, proje toplantısına farklı ülkelerden 15 öğretmen ve idarecinin katıldığını kaydetti.

 

Projenin konusunun dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerin eğitimlerini kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerle zenginleştirmek olduğunu belirten Damla Atam, “Projemizin başlangıç toplantısına okulumuzu temsilen iki öğretmenimiz katıldı. Bugüne kadar yapılan çalışmaları değerlendirme fırsatımız oldu. Yaşayarak Öğrenme, Pedagojik Değerlendirme, İletişim ve Drama konulu atölye çalışması yaptık. Duygusal Zeka üzerine eğitim aldık” dedi.

MEB akademik beceriyi araştıracak MEB akademik beceriyi araştıracak

 

Portekiz’de eğitim veren farklı seviyelerden okulları ziyaret ettiklerini ifade eden Damla Atam “Letonya, Romanya, Portekiz, İtalya ve Türkiye eğitim sistemi üzerine bilgi alışverişi sunumlarla yapıldı. Portekiz’in geleneksel köylerinden biri olan Gralheira’yı ziyaret ettik. Portekizli öğrencilerin koro performansını izledik. Bizim için çok verimli bir toplantı oldu” diye konuştu.

           

         İskenderun Demir Çelik Ortaokulu Müdürü Yusuf İskender Gözüberk de, projenin Erasmus+ 2020 teklif çağrısında istinaden kabul edildiği hatırlatarak “Projemizin bu toplantısına okulumuz İngilizce öğretmenlerimiz Damla Atam ve Gülşah Zobar katıldılar. Ülkemizi, şehrimizi ve okulumuzu yurtdışında temsil etmek fırsatı yakaladılar. Projemizin bir sonraki hareketliliği Mayıs 2022’de öğrencilerimizle birlikte Letonya’ya yapılacak. Okulumuzda eğitim kalitesine artırmaya yönelik çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir. Bu süreçte emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim