Geçtiğimiz aylarda İskenderun Dumlupınar Mahallesi Ulucami Caddesi üzerinde yaşanan bir kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından Beşkardeş ile Oral aileleri arasında husumet başladı. Olayın yaşandığı günden itibaren her iki ailenin de büyükleri devreye girerek barış için yoğun çaba harcandı. Yapılan bu görüşler sonuç verdi, Beşkardeş ve Oral aileleri barış için İskenderun Yıldırımtepe Mahallesi Mehmet Akif Camiinde kanaat önderlerin de katılımıyla buluştu. 

Mehmet Akif Camiinde iki aile için iman Ebuzeyt Onuş, barışın sonsuza denk sürmesi ve yeni kavgaların yaşanmaması için dua etti. Her iki ailenin husumeti, barış buluşmasında sonlanarak, ikram edilen baklava ile ağızlar tatlandırıldı. Yapılan duaların arından tüm katılımcılar sözlerinin tutulması ve verdikleri sözün arkasında durmaları için Kutsal Kitap Kur’an-ı Kerim’in altından geçti.

Cami avlusunda da Hayatını Kaybeden Hasan Beşkardeş’in babası Orhan Beşkardeş ile Oral Ailesinin Büyüğü Nuri Oral yan yana gelerek bir birleriyle kucaklaşarak helallik aldılar.

Editör: TE Bilisim