4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu’nun 4’ncü, 5’nci, 11’nci ve 29’ncu maddelerine dayanarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezi’ne gönderilmek üzere T.C. Merkez Bankası İskenderun Şubesine giden HKP İlçe Örgütü Üyeleri, sorularına cevap almak üzere dilekçe verdiklerini açıkladılar.

 

Merkez Bankasına verdikleri dilekçelerinde şu soruları yönelttiklerini ifade eden Halkın Kurtuluş Partisi İlçe Örgütü üyeleri “1- 20 Aralık akşamı ve devamında satılan 7 Milyar Dolar, Nerede ve Kimler tarafından satılmıştır? Ayrıca satılan dolarlar nereden gelmiştir? 2- 20 Aralık Akşamı Dolar Kuru 18.40 TL iken kimler dolar bozdurma işlemi yapmıştır? Bu bozdurma işlemini yapanlara öncesinde kim veya kimler haber vermiştir?” dedi.

 

“7 MİLYAR DOLARIN

AKIBETİNİ SORUYORUZ”

Başkan Arı’nın ilk talimatı arapça tabelaların kaldırılması oldu Başkan Arı’nın ilk talimatı arapça tabelaların kaldırılması oldu

HKP İskenderun İlçe Sekreteri Bedi Genç, İskenderun Merkez Bankası önünde yaptığı açıklamada 20 Aralık tarihinde Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından sonra kamu bankalarının toplamda 7 milyar dolarlık satış yaptığını artık herkesin bildiğine işaret ederek “Böylece dolar sözde hızlı bir şekilde düştü. Biz Halkın Kurtuluş Partisi olarak geçmişte yaşanan 128 Milyar Doların ve 208 Ton Altının iç edilmesini halkımızın gündemine getirmiş ve halkımıza ait bu maddi değerin nasıl, nereye harcandığını defalarca sormuştuk. Şimdi de 20 Aralık 2021 gecesi ve devamında yaşanan 7 Milyar Doların akıbetini soruyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim