İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Özyurt Silah Sanayi yönetim kurulu başkanı Serdar Özyurt ile ortağı İhsan Özyurt, kuracakları 88 dönüm alan üzerine bin kişiye istihdam sağlayacakları 50 milyon dolarlık yatırım hakkında bilgi verdiler.

Vakıfbank'tan 550 milyon dolarlık ilave ana sermaye tahvil ihracı Vakıfbank'tan 550 milyon dolarlık ilave ana sermaye tahvil ihracı

Yedi yıldır silah ve mühimmat sektöründe hizmet verdiklerini belirten Serdar Özyurt, “Dost ve müttefik ülkelere yedi yıldır silah sağlıyoruz. Azerbaycan, birçok Arap ülkelerine ürettiğimiz silahları ihraç ediyoruz. Yaklaşık 25-30 ülkeye silah mühimmat ihracatımız var. Belen’de kurulacak olan mühimmat fabrikası 9/19 kalibre ve 5/56 kalibre olmak üzere iki çeşit olacak. Bu mühimmatların kapasitesi 10 milyon 9.19 ve 10 milyon 5.56 olacak. Bölgenin en büyük mühimmat fabrikasını kuracağız. Mutfağı ile tanınan Hatay savunma sanayinde katkıları ile de tanınacak. Güzel bir yola çıktık. Hatay yatırımı hak ediyor ”dedi.

NATO VE RUS SİLAHLARINI ÜRETEBİLECEK KONUMDAYIZ

 Yerli kalaşnikof’u Türkiye’de ürettiklerini söyleyen Özyurt, “ Silah fabrikamızı 1,5 yıl önce İstanbul’da kurduk. Bu sürede yedi silah ürettik. İlk silahımızı Asi 21 adıyla ürettik.Kaleşnikof tan daha üstün özelliklere sahip. Hem NATO hem de Rus silahlarını üretebilecek konumdayız. Azerbaycan, Amerika müşterilerimiz.”

Editör: TE Bilisim