Halk Eğitim Merkezi Pastacılık Kursu Eğitmeni Zeynep Soylu, İskenderunlu kadınların kendilerine yoğun ilgi gösterdiklerini ifade ederek; “Halk Eğitim Merkezimizin açmış olduğu pastacılık kursumuzda her türlü pastaların yapımını ve sunumunu yapmaktayız. Hanımlarımız buraya hem öğrenmeye hem de eğlenmeye geliyorlar. O şekilde meslek ediniyorlar ve ev bütçelerine katkı sağlıyorlar. Pastacılık kursuna çok yoğun bir talep var biliyorsunuz. Şu an güvenilir gıdaya ulaşmak da zor olduğu için hanımlar burada doğal içerikli ürünler yapmak istiyorlar, bu yüzden talep çok güzel. İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Bekir Durur’a, burada bu tarz kursları desteklediği için çok teşekkür ediyoruz. Şu an 60’a yakın kursiyerimiz var, kurs günlerimiz, saatlerimiz belli günlerde, akşam kurslarımız da var çalışanlar için. Haftanın belirli günlerinde pastacılık kurslarımız devam etmektedir. Kursiyerlerimiz buradan aldıkları belgelerle işyeri açabiliyorlar veya bizim gibi öğretmenlik yapabiliyorlar veyahut evlerinde sipariş alarak ev bütçelerine katkı sağlayabiliyorlar” diye konuştu.

Kursiyerlerden İlayda Taze, kursa gelmekten oldukça mutlu olduklarını, adeta terapi gibi geldiğini ifade ederek; “Çok güzel tarifler yapıyoruz burada ve çok eğleniyoruz. Sadece ders olarak değil de terapi gibi geliyor hepimize. Hepimiz birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz, kendimi daha çok geliştirmek istiyorum, ustalık belgesine kadar devam etmeyi düşünüyorum” dedi.

Torunlarına pasta yapmak için kursa geldiğini belirten Kursiyer Hatice Gündüz de; “Torunlarıma, eşime pasta yapmak için kursa başladım. Burada arkadaşlarımla,  hocamla çok güzel vakit geçiriyorum. Herkese tavsiye ediyorum. Öğrendiklerimi evde torunlarıma yapıyorum çok seviyorlar. 3-4 aydır devam ediyorum çok memnunum” diye konuştu.

Pastacılık Kursu Eğitmeni Zeynep Soylu’nun sosyal medyadaki paylaşımlarını görüp beğenerek kursa yazılmaya karar verdiğini söyleyen Kursiyer Fatma Talan; “Üç aydır kursa devam ediyorum. Hocamızı uzun zamandır takip ediyorum sosyal medyada çok güzel tariflerini görüyordum. Ben de aileme çocuklarıma katkısız, güzel ürünler yapmak için başladım. Hocamızın tariflerini uyguluyoruz, öğreniyoruz. Hocamız ve arkadaşlarımızla beraber eğlenerek devam ediyoruz. Çok güzel ve çok eğlenceli geçiyor. Burada öğrendiklerimizi evimizde uyguluyoruz, hocamıza resimlerini atıp onayını alıyoruz. Çok güzel tepkiler, dönüşler alıyorum ailemden” dedi.

Kursu Eğitmeni Zeynep Soylu, tuzlu pasta ve cheese cake yaparken, tüm aşamalarını ayrıntılı bir şekilde kursiyerlerine de anlattı, pastaları onlarla birlikte yaptı.

LGS için örnek sorular yayımlandı LGS için örnek sorular yayımlandı

Editör: TE Bilisim