Bir e Twinning Projesi olan Algoritihm Workshops Projesi, aralarında Belen İssume İlkokulu 1-B sınıfı öğretmeni Emre Sökmen ve öğrencilerinin de aralarında bulunduğu Türkiye’den 10, Portekiz’den 3 öğretmen tarafından bir araya gelerek Ocak ayından itibaren faaliyet gösteriyor

 

Uluslararası bir proje niteliği taşıyan Algorithm Workshops projesi, görsel sanatlar beceri, hikaye-şiir, oyun-dans ve mutfak olmak üzere 5 atölyeden oluşuyor.

 

Proje, her atölyede 2 görev ve bu görevlere ilaveten her ay bir web2 öğrenme aracı ile projede zengin içerikli çalışmalar yer alarak yürütülüyor. Uzaktan eğitim döneminde başlatılan proje, öğrencilerin kaliteli zaman geçirmesi adına oldukça faydalı olduğu gözleniyor.

 

eTwinning Projesinde öğrenciler hem eğleniyor hem de keyifli bir şekilde öğreniyorlar. Projenin hedefleri; Öğrencilerin sosyal kültürel becerilerini geliştirirken onları gerçek hayata hazırlamak, çağın gerektirdiği bilime meraklı, analitik düşünebilen, problem çözme becerisine sahip bireyler yetiştirmek, insanlığa faydalı ahlaklı ve duyarlı bireyler yetiştirmek olduğu ifade edildi.  

Editör: TE Bilisim