Geçen yıl pandemi nedeniyle çalışmaları 1 yılda Dr. Özlem Kaya'nın öncülüğünde tamamlanabilen, sanat yönetmenliğini sanatçı Göksel Baktagir ve Selçuk Murat Kızılateş'in yaptığı, onur konuğu olarak güçlü sesiyle Melihat Gülses'in yer aldığı bu projede İskenderun Barbaros Lisesi'ni birincilikle bitiren Dr. Menekşe (Yapar) İlter de yer aldı.

Dr. Menekşe (Yapar) İlter yapımcılığını Ege Şafak Orpheus yapımın üstlendiği, hekimlerin ses kayıtlarının Bursa Orpheus Stüdyoda gerçekleştirildiği esnada vokal koçluğunu ses sanatçıları Sıla Erol, Özlem Doğuş Varlı ve Nazire Savran'ın yaptığı böylesine harika bir projede yer almaktan gurur duyduğunu ifade etti. 

Müziğin şifa verici etkisine inandığını belirten Dr. Menekşe (Yapar) İlter projeden elde edilen gelirin, mevcut süreçte yitirilen hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının değerli anısına Türk Eğitim Vakfı bünyesinde oluşturulan "Hekimler Söylüyor Burs Fonu" ile geleceğin hekimleri olacak Tıp ve Diş Hekimliği fakültesinde okuyan kız öğrencilerin eğitimlerine aktarılacağının altını çizdi.

Albüme pandemi nedeniyle online olarak shop.hekimlersoyluyor.com adresinden ulaşılabileceği de vurgulanan, Dr. Menekşe (Yapar) İlter'in ‘Hekimler söylüyor-2’ albümünde ‘Söğüdün Dalları’ isimli eseri büyük bir başarıyla seslendirdiği dikkat çekti.

Tıp eğitimi esnasında hobi olarak müzik ile de uğraşmaya devam eden Dr. İlter, bu hobisinin kendisini böylesine güzel bir projede yer almasına katkıda bulunmasının gururunu da yaşadığını söyledi.

Editör: TE Bilisim