HBB Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Samandağ Belediyesi Kadın Girişimi Kooperatifi Üretim Evi’nde üretilen ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarla bir araya geldi.

Kadınlara istihdam sağlanması ve kadınların üretime katılmalarının önemine vurgu yapan Samandağ Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Yeliz Beyaz, “Samandağ’da kadınlarımız yıllardır yöresel ürünlerini üretiyorlar. Onlara istihdam sağlayarak yöresel ürünlerimiz ile milli ekonomiye katkı sağlamak istiyoruz. Kooperatifimizin kurulduğu 2019 yılından bu yana salça, zeytinyağı, nar ekşisi ve reçel gibi Hatay’a özgü birçok ürünü üretiyoruz. Amacımız Samandağ genelindeki bütün kadınların üretime dâhil olması” dedi.

Projenin yöre halkının bütünün kapsadığını da söyleyen Beyaz, “İsteyen tüm kadınlar üretici üyemiz olabiliyor. Şu anda 30 kadınımız üretime destek oluyor. Biz kadınların tek başımıza bu sistemin içinde var olması çok zor. Kooperatif olarak bir araya geldiğimizde ve güçlerimizi birleştirdiğimizde daha üretken olabiliyoruz. Ürettiğimiz ürünlerin pazarlanması çok önemli. Ürünlerimizin alınması ve pazarlanmasında bizlere destek veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a çok teşekkür ederiz” dedi.

Kadın üreticiler ile sohbet ederek yöresel ürünler hakkında bilgiler alan HBB Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Çilem Soylu, “Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak üreten kadın girişimcilerimizi desteklemek amacıyla kadınlarımızın ürettikleri ürünleri alıyoruz. Kendi tesislerimizde paketleyerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Üretim yaparak aile ekonomisine katkı sağladıklarından dolayı memnun olduklarını ifade eden kadın girişimciler, kadın istihdamına verdikleri önem ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara sundukları destek için Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim