Osmanlı döneminde yapılan tarihi Samandağ Batıayaz Köprüsü Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılında aslına uygun şekilde 7 ay süren bir çalışmayla restore edildi ve düzenlenen törenle hizmete açılmıştı. Tarihi doku korunarak yenilenen köprü, yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı haline gelerek, Hatay’ın Samandağ ilçesine düzenlenen turların da en önemli durak noktalarından biri haline geldi.

Geçen yılın eylül ayında bir iş makinesinin çarpması sonucu meydana gelen hasarın onarımına köprünün 1. Derece Tescilli Yapı olmasından dolayı başlanamamıştı.

Bu süre zarfında söz konusu bölgede can ve mal kaybının önüne geçmek için gerekli güvenlik önlemlerini alan HBB, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünden alınan izin ile çalışmalara başlayacak.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarihi Batıayaz köprüsünde yaptığı restorasyonun ardından, oluşan hasarın onarımıyla ilgili bir ay içerisinde başlayacak olan çalışmaları Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü kontrolünde yürütecek.

Editör: TE Bilisim