Başkan Savaş’a, Hatay’ın coğrafi konumu itibariyle kuşlar için adeta bir cennet olduğunu anlatan Yoğurtçuoğlu, “Türkiye’deki kuş türlerinin yaklaşık yüzde 75-80’i Hatay’da yaşıyor. Şu anda ilinizde 374 kuş türü tespit edilmiş durumda. Reyhanlı’da sadece bir günde 84 kuş türü gözlemledim. Dağ ceylanlarını ilk kez gördüm ve insanlardan kaçmaması buradaki insanların onlara ne kadar iyi davrandığını gösteriyor” dedi.

Türkiye’de 485 kuş türünün olduğunu ve bunların 500 olması için çaba harcadıklarını belirten Yoğurtçuoğlu; “Sayının 500 olmasını istiyoruz.  Hatay ve Reyhanlı bu amacımızı gerçekleştirecek gibi gözüküyor. Senelerdir Hatay’a geliyorum ve gözlem yaptığım yerlerin temiz olduğunu görmek beni mutlu ediyor. Bunu sağladığınız için size teşekkür ederim” dedi.

Türkiye’nin kuş dedektifi olarak anılan Emin Yoğurtçuoğlu ile buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Lütfü Savaş, doğanın içinde yer alan tüm renkleri sevdiklerini ifade etti. Savaş, “Birçok alanda ‘En’leri yakalayan şehrimizde kuş gözlemcileri için çok önemli alanlarımız ve kuş türümüz var. Yeni oluşan göletlerimizde de çok fazla sayıda kuş türünü görmek mümkün. Zengin coğrafyamızın zengin kuş türlerini görmek isteyen, kuşları seven herkesi şehrimize davet ediyorum” dedi.

Expo ile Hatay’ın tüm zenginliklerinin gözler önüne serileceğini bir kez daha yineleyen Savaş, 10 Aralık 2021 tarihinde kapılarını tüm dünyaya açacak olan Expo organizasyonuna kuş gözlemcilerinin de gelmesinden mutluluk duyacaklarını belirtti.

Ziyaretin sonunda Emin Yoğurtçuoğlu, Hatay’da ilk kez gözlemlenen Büyük Dağ Bülbülünün fotoğrafını Lütfü Savaş’a hediye etti.

Editör: TE Bilisim