Sanatseverlerin beğenisine sunulan serginin açılışına Vali Yardımcısı Erhan Günay, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Arkeoloji  Müzesi Müdürü Ayşe Ersoy ve sanatseverler katıldı.

 

Hatay’da faaliyetlerini sürdüren 20 yerel Tezhip sanatçısının hazırladığı tabloların sergilendiği serginin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, serginin amacının hem tezhip sanatının tanırlılığını arttırmak hem de yerel sanatçılara destek vermek olduğunu söyledi.

 

AMAÇ TEZHİP SANATININ TANINIRLILIĞINI ARTTIRMAK

Sergide yerel sanatçıların 120 eserinin sergilendiğini belirten Işıkgör, “Yerel sanatçılarımız tarafından hazırlanan 120 eserimizin hepsi Hatay’ın kültürel özelliklerini anlatıyor. Hem yöremize ait değerleri tanıtıyorlar hem de Tezhip sanatını en güzel şekilde yansıtıyorlar. Sergimiz 3 gün boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Buradaki amaçlarımızdan biri de ayda bunun gibi en az bir tane sergi açarak, dünyanın en büyük mozaik koleksiyonunun sergilendiği Arkeoloji Müzemizi aynı zamanda bir sanat merkezi haline getirmek” dedi.

 

ALTIN YALDIZLI ESERLERDE VAR

Eserleri sergide sergilenen sanatçıların hepsinin Hataylı olduğunu da vurgulayan Işıkgör, “Yerel sanatçılarımız gerçekten bu sergi için büyük emek verdiler. Bir tane eserin bile 6 ayda bittiğini biliyorum. Eserlerin içinde altın yaldızlı eserlerimizde bulunuyor. Bu eserlerimizi açtığımız bu sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuyoruz. Özellikle müzemize yurt için ve yurt dışından gelen ziyaretçilerimizin de beğenisine sunmuş olduk. Böylelikle hem tezhip sanatının bilinirliğini arttırmış olacağız. Hem de yerel sanatçılarımıza destek vermiş olacağız” diye konuştu.

 

Hataylı 20 yerel tezhip sanatçısının hazırladığı 120 tablonun sergilendiği sergi ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Editör: TE Bilisim