2019 yılında Hatay Valiliği tarafından kamulaştırılıp restorasyonun ardından Meclis kültür sanat merkezi olarak hizmet vermeye başlayan tarihi binada ilk etkinlik gerçekleştirildi. Konuklar ilk etkinlik öncesinde restorasyonu yapılan binayı, kütüphaneyi gezdi.   

Hatay Devletinin ilk meclis toplantısının yapıldığı bu binanın özüne uygun olarak hizmet vereceğinin altını çizen Vali Rahmi Doğan, 82 yıl önce bugün bu salonda Hatay'ı temsilen bu meclise katılan yiğit insanların, Hatay'ın ana vatana katılma kararını alındığını hatırlattı.

Binanın, daha önceleri farklı amaçlar için kullanıldığını vurgulayan Vali Doğan, “Göreve başladığımız ilk aylarda sayın milletvekillerimizle oturduk istişare ettik, birlikte bir karar aldık. Artık bu binanın bu halinin Hatay'a yakışmadığını ve bunun bu halden kurtulması gerektiğine birlikte karar verdik ve bir adım attık. İlk önce kamulaştırmayla başladık sonra restorasyonla devam etti" dedi.

Restorasyonun tamamlanarak hizmete girdiği ve etkinliğin yapıldığı salonun 450 kişilik bir salon, özgün halinde restore edildiğini belirten Vali Doğan “Üst katta yine çocuklarımızın evlatlarımızın kullanabileceği 3 bin kitap barındıran bir kütüphane yaptık yine yan taraftaki müştemilatlarla birlikte, hayat alanı oluşturmaya çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanımız Hatay'a teşrif ettiğinde bu binaların açılışını da yapmıştı biz bugün burada ilk faaliyeti icra ederek bu binaların kullanımını halka açmış oluyoruz" diye konuştu.

Hatay Valiliğince, Hatay meclis kültür sanat merkezinde düzenlenen ilk etkinlik olan “Kırk asırlık Türk yurdu esir kalamazdı" adlı oratoryo davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

Editör: TE Bilisim