Büyükşehir Belediyesi bu yıl 37. si düzenlenen festivalde Haluk Levent’i Hataylılarla buluşturdu. Antakya Cumhuriyet Meydanı’ndaki konsere HBB Başkan Vekili Adnan Özkaya, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, HBB daire başkanları ve binlerce Hataylı katıldı.

 

Konserin açılışında konuşan Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay’ın sevgi ve kardeşlik şehir olduğunu ifade ederek halkın gurur gününü kutladı.

 

HBB Başkan Vekili Adnan Özkaya da, Başkan Lütfü Savaş’ın saygı ve selamlarını sunarak “23 Temmuz bizim için çok önemlidir. 82 yıl önce şanlı bayrağımızı bize teslim eden ve başımızda dalgalandırmamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ün saygıyla anıyorum” dedi.

 

Özkaya, sahne alan Haluk Levent’e Hataylılar adına çiçek takdim etti. Haluk Levent şarkılarını Hatay’ın ana vatana katılışı için söylediği ve yaklaşık 2 saat süren konserde şarkı ve türkülere eşlik eden Hataylılar, 23 Temmuz’un coşkusunu doyasıya yaşadı.

 

Gecenin sonunda ise Haluk Levent’in İzmir Marşı’nı söylediği sırada belediye binasından atılan havai fişekler gökyüzünü renk cümbüşüne dönüştürdü, geceyi aydınlattı. Havai fişek gösterisini kalanı dolduran binlerce Hataylı büyük bir ilgiyle izledi.

Editör: TE Bilisim