Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan ve Hatay’ın kültürünü ve gastronomik çeşitliliğini tüm dünyaya tanıtabileceği “Medeniyetler Bahçesi” temalı EXPO 2021 fuar alanının tanıtım inşaat alanında yapıldı. HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından düzenlenen, tanıtım toplantısına bazı ilçelerin Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediye meclis üyeleri de katıldı.

 

     ‘Medeniyetler Bahçesi’ temalı EXPO 2021 Antakya Bölgesi Fuar inşaat alanında gerçekleştirilen tanıtım toplantısında yapılan yatırım ve projenin içerisinde yer alan yapılar, işlevleri kamuoyu ile paylaşıldı.  

    

     Alan içerisinde yapmış oldukları çalışmaların 80 seviyesinde olduğunu ifade eden HBB Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Ziya Hamitoğulları, mart ayında tamamlamayı hedeflediklerini, hızlı bir şekilde kullanıma sunacaklarını söyledi.

 

         HBB Başkanı Lütfü Savaş Hatay'a değer katacak en önemli projelerden biri olan "Medeniyetler Bahçesi" temalı EXPO 2021'in tanıtımını gerçekleştirdiklerini belirterek “Tarihi ve kültürel değerlerimiz, gastronomik lezzetlerimiz gibi birçok birikimimizi sergileyeceğimiz bu dev organizasyon Hatay'a çok yakışacak. Pandemi şartları sebebiyle Aralık ayına ertelenen EXPO 2021 organizasyonu için hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

 

     HBB Başkanı Lütfü Savaş, EXPO 2021 fuarıyla birlikte bundan sonra Hatay’ın hem ticaret, hem turizmde önemli seviyeye geleceğini vurgulayarak “Kentin geleceğine katkı sağlayacak iki alanımız da fuar merkezimizdir. Yaklaşık 9 yıldır Hatay gerçekten çok yoruldu, psikolojik, ekonomik ve sosyolojik olarak problem yaşadı. Ama dimdik ayakta durmayı bildi. Bundan sonra hem ayakta durmaya, hem de koşmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

     BELEDİYELER KAR AMACI GÜTMEZLER!    

     Hatay’da ‘Medeniyetler Bahçesi’ temalı EXPO 2021 fuar merkezlerinin maliyetinin 500 milyon civarında olduğunu açıklayan Başkan Savaş “Antakya ve İskenderun bölgesi olmak üzere iki tarafın toplamı. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Buranın imar tadilatında da tüm meclis gruplarının büyük katkıları oldu, teşekkür ediyorum. Hepsi bu projeye destek verdi. Bazı kurum ve kuruluşlar vardır ki, kar amacı gütmezler. Belediyeler de bunlardan bir tanesi, amacımız bu 9 yıllık bu savaş sürecinde morali bozulan, ekonomisi sığlaşan ve psikolojik olarak da biraz erozyona uğrayan Hatay’ın umutlanması, ticari faaliyetlerinin maksimum seviyeye çıkması ve insanların ticari anlamda da ekonomik katkı sağlamasıdır” şeklinde konuştu.  

 

Editör: TE Bilisim