CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilişkileri geliştirmek için görevlendirilen ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, büyükşehir belediye başkanları ile birlikte KKTC’ye giden Lütfü Savaş, protokolü imzalayarak Doğu Akdeniz’in iki önemli kenti, iki kardeş ülkenin yakın komşusu Hatay ile Girne ‘Kardeş Şehir’ oldu. Bu anlamlı imza törenine iki şehrin belediye başkanları ile birlikte KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da eşlik etti.

Girne ve Hatay’ın uzun yıllar boyunca kardeş şehir olduklarını ifade eden Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, iki kentin kardeşlik protokolünün imzalanması ile birlikte bilgi ve tecrübe açısından önemli gelişmelerin sağlanacağını söyledi.

“TARİHTEN KALAN KARDEŞLİĞİMİZİ

BU İMZA KUVVETLENDİRECEK”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, yerel yönetimlerin birbiri ile temas kurması, tecrübelerini paylaşması, kültürel; siyasal ve ekonomik açıdan birlik içinde hareket etmesinin her iki şehir için önem arz ettiğini belirterek “Yüzyıllardır Girne ile kardeşlik bağlarımız var. Atacağımız bu imzalar tarihten bize kalan kardeşliğimizi kuvvetlendirecek. KKTC ve Girne Belediyesinin EXPO 2021’de yer almasını istiyoruz. Bu imzalar her iki şehrimize de hayırlı olsun” dedi.

“İMZALANAN PROTOKOL

ANLAMLI VE DEĞERLİ

Protokolün her iki şehir adına hayırlı olmasını dileyen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise, “Kültürel, siyasi, ekonomik ve sosyal faaliyetlerin gelişmesi için bu protokolün anlamlı ve değerli olacağına inanıyorum. Kıbrıs ve Girne EXPO 2021’de yer alacak. Kısa süre içerisinde de Hatay ve Kıbrıs’ın deniz yolu ile bir bağlantısı olacak. İşçilerimiz, öğrencilerimiz ve turistlerin gemi ile Kıbrıs’a gelmesi oldukça faydalı olacak” diye konuştu.

1 yılda akaryakıt istasyonlarına 15 bin denetleme 1 yılda akaryakıt istasyonlarına 15 bin denetleme

 

Editör: TE Bilisim