27. Dönem Hatay Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Türkiye sınır boyunca mayınlı bölgelerin Türk Silahlı Kuvvetlerince temizlenmiş bölgelerinin kullanıma açılması konusunu TBMM gündemine taşıdı.

 

TBMM’de yaptığı konuşmada, daha önceki yıllarda teknolojinin bu karar gelişmemişken, imkânlar bu kadar iyi değilken, sınır güvenliğinin mayınlar döşenerek sağlandığını hatırlatan MHP’li Kaşıkçı “Bugün geldiğimiz noktada artık sınırların mayınlarla korunmasının hiçbir ifade etmediğini çok iyi biliyoruz. İHA’larla, SHA’larla ve sınırlarda yaptığımız tahkimatlarla artık sınır güvenliğimizi çok rahat koruyabiliyoruz” dedi.

 

Sınırlardaki bu mayınların TSK’nın uzman ekipleri tarafından ilçelerde bölgelerde temizlenmeye başladığını vurgulayan MHP’li Kaşıkçı “Bizim Hatay’da da çok uzun bir alanda bu şekilde mayınlı arazilerimiz var. Bunların bir kısmı TSK tarafından temizlendi ama temizlenmeyen oldukça geniş ve bereketli alanlar var. Bu alanların, bizler biran önce temizlenip, özellikle Kırıkhan Kumlu, Reyhanlı Hassa ilçelerimizdeki hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın emrine verilmesini istiyoruz” diye konuştu.    

Editör: TE Bilisim