Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu yaptığı açıklamada, çocukların yaz aylarında cami ve il müftülüğü bünyesinde dini eğitim aldıklarının bilindiğine işaret edilerek “Önce Muş, sonra da Hatay’da yaşanan olaylar bu eğitimleri veren kişilerin çocukla iletişimi, çocuğa hak temelli yaklaşımı ve eğitim ortamının çocuğa uygunluğu hakkında denetimden geçirilmesi gerektiğini göstermiştir” denildi.

 

Açıklamada Diyanet İşleri Başkanlığına başvurularak bu konularda bilgi edinilmesi ve Kuran Kurslarının çocuğun yüksek yararına uygun hale gelmesi için ekipte barolarının da bulunacağı bir izleme-değerlendirme komisyonu kurulması ile ilgili talepte bulunulacağı kaydedildi.

 

Ayrıca bu olay üzerine, altını bir kere daha çizerek belirtilen açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “İsteriz ki; çocukların fiziksel, duygusal, cinsel ve psikolojik olarak istismar edildiği her vakada çocuklara ait görüntüler sosyal medyada paylaşılarak çok hızlı bir şekilde yayılmakta ve ikincil mağduriyet yaratmaktadır. Bu hususa ayrıca dikkat ve özen gösterilmesi gerektiğini önemle hatırlatırız.”

 

Editör: TE Bilisim