Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, yönetim kurulu ve bir grup hukukçu baronun kuruluşunun 77. Yıldönümü dolayısıyla İl Merkezinde Atatürk anıt alanı önünde bir araya geldi. Törende Büyük önder Atatürk’ün manevi huzuruna saygı çelengi sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu.  

Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, tüm olumsuzluklara karşın hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve demokrasiye olan inançlarının devam ettiğini belirterek “Ulus olarak bu kavramlardan ve değerlerden başka tutunacağımız dalımız ve bizi koruyacak başka bir güvencemiz yoktur. Hukuk yoksa devlet yoktur, devletin temeli hukuka dayanmıyorsa devlet yoktur. Çıplak arama iddialarının, cezaevlerindeki insan hakları ihlallerinin yok sayılması ile durumun düzlüğe çıkartılması olanaksızdır. Barış ve kardeşliğin esas alındığı bir dile ihtiyacımız var. Farklılıkların sivriltildiği ve farklı olana hayat hakkının tanınmadığı bir ortama değil, farklı olanın kendisini hukuk içinde ifade edebildiği koşullara ihtiyacımız var” diye kaydetti.

Hatay Barosu’nun kuruluşunun 77. onur yılını geride bıraktıklarını ifade eden Başkan Dönmez şunları söyledi: “Tüm kurum ve kurallarıyla hukukun esas alındığı, hukuka saygının hakim olduğu, yargının taraflı ve bağımlı bir görüntü vermekten uzaklaştığı bir yargı sistemi için çalışmaya devam edeceğiz. Büyük Önder Atatürk'ün çizdiği yolda, Cumhuriyet'in kazanımlarına, temel değerlerine ve Cumhuriyet'in kuruluş felsefesine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Baromuzun kurucularına, Baromuza emeği geçen tüm başkanlarımıza, yöneticilerimize, meslektaşlarımıza ve çalışanlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, ebediyete intikal edenleri saygı ve rahmetle anıyoruz”

Dönmez, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağı, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, Cumhuriyetin değerleri ve kazanımlarına sahip çıkan, hukukun üstünlüğü mücadelesinde 77 yılın birikimiyle donanmış, toplumun belkemiği avukatların ve halkının yanında, kişi özgürlüğü ve güvenliğinin, adil yargılamanın güvencesi Hatay Barosu, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte sonsuza dek var olacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim