Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile eşi Nazan Savaş mozaiğin tasarım ve yapım çalışmalarının devam ettiği atölyeyi ziyaret etti, gelişmeleri yakından takip etti.  

“PLANLADIĞIMIZ ZAMANIN

ÖTESİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Mozaik çalışmaları hakkında bilgi veren Arkeolog Doç. Dr. Banu Özdilek Ortak Varoluş mozaiğinin bin 600 metrekare alana uygulanacağını belirterek “Dünyanın doğal taşlar ile yapılmış en büyük taban mozaiği olacak. EXPO 2021’in açılışına için planladığımız zamanın ötesinde çalışıyoruz. Hatay’ın farklı bölgelerinde çalışmalar yürütülüyor. Ve onlarca paftayı birleştiriyoruz” dedi.

Hatay’ı tamamıyla anlatarak tasvir eden, engin tarihini, kültürel geçmişini ve medeniyet birikimini anlatan şahane bir mozaik oluşturulduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş Emeği “Geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Mozaik tamamlanıp baktığınızda Hatay’ın şanlı geçmişiyle karşı karşıya kalacağız. Ve o şanlı geçmişin seyrine doyamayacağız. Mozaiğimiz için Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurduk” diye konuştu.  

“KEYİFLİ VE HEYECANLIYIZ”

Çalışmaların oldukça verimli ve keyifli geçtiğini ifade eden Arkeolog Dr. H. Onur Tıbıkoğlu da “Hatay’daki mozaik sektörünün atölyeleri hep birlikte bu varoluşu tekrar gerçekleştirmek için çalışıyor. Tasarımın temel değerleri içinde olan bir birliktelik sergiliyoruz. Hatay Büyükşehir Belediyesinin ve Lütfü Hocamızın önemli destekleri ve üniversitemizin katkılarıyla bu projeyi gerçekleştiriyoruz. 10 Aralık’ta EXPO’daki şenliğe bir katkı sunmak için Ortak Varoluş çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu konuda keyifli ve heyecanlıyız” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim