Hassa’da volkanik gölüyle meşhur Haydarlar (Köyü) Mahalle sakinleri Meydanlıkta gelenek haline getirdikleri toplu iftar geleneğine bu ramazanda her gün bir ve birkaç vatandaşın katkılarıyla devam edildi.

Haydarlarlı kadınlarının bir araya gelerek imece usulü ile iftar yemeği hazırlıkları saatler öncesinden başlıyor. Büyük kazanlarda ve odun ateşinde pişirilen birbirinden leziz yemekler için meydanlıkta yerlere kilimler seriliyor, iftar sofrası hazırlanıyor. Köy imamının da katıldığı iftar geleneği manevi bir ortamda geçiyor.

Menüde ise Sarma, köy tavuğu, dövme, ayran çorbası, saç kömbesi v.b yöresel yemekler bulunuyor. Kadınların saatler öncesinden hazırladığı yemekler yardımlaşma ve dayanışmasıyla pişirilip, iftar sofrasına getiriliyor. Haydarlar halkının her yaş grubundan sakinlerinin katıldığı iftar geleneğinde, en çok çocuklar seviniyor. Annelerinin pişirdikleri yemekleri neşe içerisinde sofralara taşıyorlar.

Yardımlaşma kültürünü devam ettirdiklerini belirten Haydarlar (Köy) Mahalle Muhtarı Mustafa Dağlar, bu kültürü genç kuşaklara da taşıyarak geleneği sürdürmenin büyük mutluluğunu, hazzını yaşadıklarını söyledi. 

“Turizm haftasını buruk kutluyoruz” “Turizm haftasını buruk kutluyoruz”

Editör: TE Bilisim