Tüm değerlerini yurt dışı ve genelinde tanınmaya değer kalite ile özelliklere sahip Hatay’da Milletvekili Hüseyin Yayman, doğal tarım ürünleriyle ülke genelinde ilgi gören Hassa’da bağbozumu çalışmaları yapan yöre çiftçisinin yanında yer aldı.

 

BAĞ BOZUMINA KATILDI...

Hassa Söğüt Kesmelitepe Mevkiinde üzüm üreticisi Ökkeş Karabay'ın bağında bağbozumuna katılarak elinde bağ makası hasat yaparak çiftçilere bereketli kazançlar temennisinde de bulunan Milletvekili Yayman’a Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Partisinin İlçe Başkanı Cafer Sarı ve Parti Yönetimi de eşlik etti.

 

Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Amanos dağı eteklerinde yetişen altın sarısı üzümlerinin Türkiye’nin her yerine sofralık olarak gittiğini belirterek bu üzümün hem piyasaya gittiğini, hem de pekmez yapıldığını, pekmezinin daha güzel olduğunun altını çizdi.

 

Hatay’ın altın sarısı üzümünün gerçekten de muhteşem olduğunu vurgulayan Milletvekili Yayman “Ben iddia ediyorum Türkiye’nin en lezzetli, aroması en güzel, tadı, kokusu rayihasıyla, şiresiyle muhteşem bir üzüm. Herkesi Hassa üzümü yemeye davet ediyorum. Hayırlı, bereketli bol kazançlı sene diliyorum” dedi.   

 

PEKMEZ YAPIMINI İNCELEDİ

Hassa Söğüt Kesmelitepe’de bağbozumu üzüm hasadının ardından Milletvekili Hüseyin Yayman beraberindekilerle birlikte Yoluklar Mahallesinde Pekmez üreticisi Halil Zehir'in maseresinde incelemelerde bulundu. Burada ziyaretçilere pekmez köpüğü ve kesme ikram edildi.

Editör: TE Bilisim