TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) Ürün İskenderun Satış Noktasında, pirinç, nohut, kuru incir, fındık, fındık krokanı, sütlü kreması, kakaolu kremasa ve fındık ezmesi gibi ürünler yer alıyor.

5 kg’lık İthal pirinç 50 TL’den, 2 kg’lık yerli nohut 14 TL’den, 500 gr’lık yerli fındık 30 TL’den, 500 gr’lık yerli kuru incir 18 TL’den, 500 gr’lık fındık krokanı 28 TL’den, 400 gr’lık sütlü fındık kreması 18 TL’den, 400 gr’lık kakaolu fındık kreması 13 TL’den, 320 gr’lık fındık ezmesi 16 TL’den satışa sunuluyor.

Geçen yıla kadar nakit yapılan satış noktasındaki alışverişler, vatandaşların talebi üzerine son bir yıldır kredi kartıyla da yapılabiliyor.

İskenderun’da hizmet veren Toprak Mahsulleri Ofisi ‘İskenderun Şube Müdürlüğü’ iken 8 Ekim 2021 tarihi itibariyle Hatay Baş Müdürlüğü olarak hizmetlerine devam ediyor. Vatandaşların ürün satışlarına taleplerinin oldukça yüksek olduğunu kaydeden yetkililer, günlük ortalama 600-800 kg pirinç satışı yapıldığını hatta bu miktarın kimi zaman 1 tonu bulduğunu da ifade ettiler.

En çok pirinç ve fındık satışlarının olduğunu kaydeden yetkililer, en yakın zamanda fasulye, fındık yağı ve Ayçiçek yağı satışlarının da başlayacağını müjdelediler.

MÜSİAD Kayseri iftarda yetimlerle buluştu MÜSİAD Kayseri iftarda yetimlerle buluştu

TMO Ürün Satış Noktasında alışveriş yapan vatandaşlar, ürünlerin kalitesi ve fiyatlarından ötürü duydukları memnuniyetleri dile getirdiler. Vatandaşlar; TMO Satış Noktasından aldığımız ürünlerin fiyatı marketlerde iki katı. Nohudu buradan 7 TL’ye alıyoruz marketlerde 13-14 TL, fındık burada 60 TL iken dışarıda 70-80 hatta bazı yerlerde 90 TL.

Devamlı buradan alıyoruz pirincimizi, marketlerden çok daha uygun fiyatlar. Devletin kurumu olduğu daha güvenilir aynı zamanda, ürünlerin kalitesi de gayet iyi. O nedenle burayı tercih ediyoruz her zaman” şeklinde görüş ifade ederken bir vatandaş ise ithal pirincin dışarıda daha ucuz satıldığını iddia etti.

Editör: TE Bilisim