İBBPersonel Yönetimi Başhukuk Müşaviri, Disiplin Kurulu Başkanı ve Marmara Grubu Vakfı Yön. Kur. Üyesi Hatay'lı Avukat Serhat Tabanca  seçim ittifakları konusunda konuştu.

Son haftalarda erken seçim ve beraberinde gelen seçim ittifakları konularında, Av Serhat Tabanca halkımızın artık ittifak bileşenlerinin analizini aklı selim bir şekilde yaptığına dikkat çekerek iki ile ikinin toplamının her zaman dört etmediğinin anlaşıldığını belirterek şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile hayatımıza giren stratejilerden birisi de seçim ittifakları olmuştur. İttifaklara ilişkin yapılan sosyolojik analizler iki ile ikinin toplamının her zaman dört etmediği gibi bir ile bir’ in toplamının üç edebileceğini bize göstermektedir. İktidar, söz konusu bu sosyolojik analizde ittifak yapılarını aslında olmadığı şekli ile halka anlatmaya çalışsa da halk, artık ittifak bileşenlerinin analizini aklı selim bir şekilde yapmıştır ve iktidarı da korkutan zaten budur. “

1 Kasım 2015 seçimlerinde MHP’den Hatay Milletvekili adayı olan ve sonrasında, kurulduğu süreçten bu yana İYİ Parti ile hareket eden Serhat Tabanca, İyi Partiye her kesimden ilgi ve alakanın arttığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“İyiler hareketi lideri İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener önderliğinde halkın tüm refleksleri doğru şekilde incelenerek oluşturulan Millet İttifakına halkımızın her kesiminden ilgi ve alakanın giderek artmakta.

 Bağımsız anketlerde oy oranının bir diğer ittifaka göre gerekli çoğunluğu sağlamanın ötesinde içinde bulunduğumuz ve yine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından öncülüğü yapılan Parlamenter Sisteme geçişi sağlayacak oy oranını yakaladığı görülecektir.

Sonuç olarak belirtmem gerekir ki İYİ Parti ve Lideri Meral Akşener’in siyasi tecrübesi ve stratejik hamleleri ile halkın teveccühünü kazanmış olmakla birlikte ilginin her geçen gün adeta bir çığ gibi arttığı görmemek için siyasi ağma olmak gerekmektedir. Artık Türk siyasetinin yön belirleyici unsuru İYİ Parti’dir”

Editör: TE Bilisim