Türk Sağlık Sendikası İskenderun ilçe Temsilcisi Harun Keleş sağlıkçılar verilmeyen özlük hakları ve enflasyon karşısında eriyen maaşlarının karşılığının ödenmesi için böyle bir karar alındığını belirterek “Genel merkezde görüşmeler devam ediyor. Pazartesiye kadar bir sonuç çıkar, çıkmadığı takdirde Pazartesi günü yine tam gün iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz. Alnımızın terinin karşılığını, hakkımızı alana kadar biz bu mücadeleye devam edeceğiz. Ancak bir araya geldiğimizde, birlik olduğumuzda sesimizi duyurabiliyoruz” diye konuştu.

Doktorlara verilen zammı protesto etmediklerinin altını çizen Harun Keleş “Yanlış anlaşılmasın onların hakkı, alın terlerinin karşılığıdır. Biz sadece verilmeyen haklarımızı istiyoruz. Kimsenin aldığı hakta, polisimizin, öğretmenimizin diğer meslek kollarının aldığı haklarda gözümüz yok. Biz aldığımızın karşılığı olmadığını, daha da iyi haklara sahip olduğumuzu, özlük haklarımızın iyileştirilmesi gerektiğinin mücadelesini veriyoruz” dedi.

Türk Sağlık Sendikası Şube Kadın Komisyonu Başkanı Nurgül Doğan da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın TBMM’de yaptığı açıklamayla pratisyen hekimlere 2 bin 500 TL, uzman hekimlere 5 bin TL ücret artışı yaptığını hatırlatarak “Doktorlarımıza yapılan ücret artışı, zaruridir. Bu zaruriyet tüm hastane çalışanlarını kapsamalıdır. Aksi takdirde ekip işi olan sağlık çalışanları arasındaki kardeşlik ve çalışma barışı bozulacak. Kaldı ki tüm devlet memurları, tüm sabit gelirlilere gelir desteği sağlanmalıdır. İyileştirme yapılacaksa tüm sağlık çalışanlarına adil yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

 ARTIK AYRIŞMAK YOK!

Dr Ferit Teşekkür Dr Ferit Teşekkür

Katılımlarından dolayı tüm sağlık çalışanlarını tebrik eden Doğan şunları söyledi: “Hepinize helal olsun. Dün biz bütün hastaneyi gezdik, herkes grev, sesinin yükselmesini istedi, artık birlik zamanı. Hiçbir şekilde ayrışmak yok. Bizim ülkemiz çok güzel, zengin bir ülkeyiz, çok kazanan bir ülkeyiz. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık çalışanı iki yıldır pandemi döneminde ne kadar vicdanlı, merhametli, adaletli olduğunu bir kez daha dünyaya ispat etti. Türk Sağlık çalışanlarına dünya gıpta etti…”

Editör: TE Bilisim