Yapılan açıklamanın ciddiyetten uzak bir açıklama olduğunun altını çizen Ak Parti İlçe Başkanı Av. Güven; “Haddi aşan gayri ciddi bir açıklamadır. Suriye Halk Meclisi tarafından yapılan bu açıklama ciddiyetten uzak, hadsiz bir açıklamadır. Bu açıklamaları kabul etmemiz asla mümkün değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de çok açık bir şekilde belirttiği gibi ‘Kırk asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz.’ Hatay meselesi ve Hatay’ın anavatana ilhak etmesi hususu, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihe geçecek çok büyük bir diplomatik zaferidir” diye konuştu. 
Suriye’nin kendi içerisinde bulunmuş olduğu durumdan kurtulmak için zaman zaman bu gibi bölge barışını zararlı yönde etkileyecek açıklamalar yaptığına işaret eden Ak Partili Güven “Biz bunları, Hataylılar olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimizi buradan deklare ediyoruz. Bu yapılan ‘Hatay’ı geri alacağız’ gibi hadsiz açıklamalara da cevabımız şudur; ‘Siz ancak avucunuzu yalarsınız.’ Şunu da çok açık ifade etmemiz gerekirse, Türkiye Cumhuriyeti milli mücadelede ilk kurşunu Hatay’dan atmıştır. Türkiye’nin ilk Kuvayi Milliyesi Hatay’da kurulmuştur. Onun için biz şunu çok açık bir şekilde söylüyoruz; Hatay Türkiye’nin ayrılmaz bir parçasıdır. Hatay Türkiye’nin göz bebeğidir” şeklinde konuştu. 
DİNGİL; “HİÇBİR ŞEY YAPAMAZLAR”
Konu hakkında görüşlerini aldığımız İskenderun Belediyesi Ak Partili Grup Başkan Vekili Muharrem Dingil de şunları söyledi: “Bu tamamen bir hayal ürünü. Hatay’ın Türkiye Cumhuriyetine ilhakı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün olmazsa olmazlarındandı bildiğiniz üzere, dolayısıyla Hatay artık Türkiye Cumhuriyeti’nin. Hatay’da yaşayan hiçbir ferdin de bunu kabul edeceğini mümkün görmüyoruz. Bunlar sadece hayal ürünüdür, hiçbir şey yapamazlar”

Editör: TE Bilisim